Bouw van nieuwe kleedkamers FC Westouter loopt opnieuw vertraging op

de nieuwbouw geraakt niet op gang. Enkel de funderingen zijn er en sindsdien is er geen beweging meer te zien. © EF
Redactie KW

Zo’n twee jaar geleden kondigde de gemeente Heuvelland de bouw aan van nieuwe kleedkamers voor FC Westouter. Veel later dan gepland zal de voetbalclub kunnen beschikken over de nieuwe accommodatie.

Er zat eerst vertraging op het dossier, daarna waren er extra sonderingen voor de bodemkwaliteit nodig en uiteindelijk was er de coronacrisis. “In het atelier is alles inmiddels klaar. De assemblage ter plaatse kan dus beginnen”, aldus schepen Wieland De Meyer. “Wie had dit kunnen voorspellen? Sinds begin mei lopen de termijnen weer, alles is in productie in het atelier. Behalve deze schorsing door corona is er geen verdere vertraging.”

Wieland De Meyer geeft nog mee dat FC Westouter eind dit jaar de nieuwe accommodatie in gebruik zal kunnen nemen. Om de sportverenigingen in Heuvelland te ondersteunen werden de afgelopen jaren door de gemeente Heuvelland verschillende kleine en grote investeringen gedaan in de sporthal van Wijtschate. Aansluitend volgde voetbalclub FC Westouter en recent nog werd binnen de gemeenteraad overeengekomen ook de accommodatie van SK Nieuwkerke aan te pakken. Aan de Steenwerckstraat komt een gebouw met twee verdiepingen met beneden de kleedkamers en alle sanitaire voorzieningen en boven een tribune en de kantine. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier