Bouw residentie Mila en Nora start in februari 2021, nu al een derde verkocht

Marc Gaytant gaat appartementen neerpoten op de hoek van de Hoogledestraat en de provinciebaan. © Foto Kurt
Redactie KW

De voormalige Renaultgarage Decleir langs de Staatsbaan werd een paar jaar geleden met de grond gelijk gemaakt en nu komt er eindelijk schot in de zaak wat de wederopbouw betreft. Roeselarenaar Marc Gaytant voorziet vanaf februari tien luxe-appartementen en een penthouse in residentie Mila en Nora, genoemd naar zijn kleinkinderen.

De naam Marc Gaytant zal bij vele Kortemarkenaren zeker een belletje doen rinkelen. Hij is niet alleen de uitbater van het bekende eet- en sfeercafé De Markieze in de Zuidstraat in Roeselare, maar zijn roots liggen ook bij de Flitspoale in Handzame.

” Ik had eerst een zaak in Roeselare, daarna in Damme en toen ben ik in de frituur in Handzame beland”, aldus Marc Gaytant (58). “Het eerste grote project dat ik in Kortemark op poten zette, was de Flitspoale, bekend als frituur en restaurant. Dat was een redelijk project, want daar waren ook een paar appartementen bij. Nu baat ik al 12 jaar de Markieze uit. Toen de toenmalige garage Decleir te koop stond, ben ik een kijkje gaan nemen en ik heb mijn slag geslagen, zoals dat heet. Ik stockeerde en verkocht er in het begin horecamateriaal. De aankoop van het huis naast de garage en de bouwvergunning lieten wat op zich wachten, maar nu kunnen de bouwwerken in februari van volgend jaar eindelijk starten. Ik mag zeker niet klagen, want momenteel is één derde van de appartementen al verkocht.”

Degelijke materialen

“Het grote verschil met andere bouwprojecten, is dat ik er als bouwheer 100 procent bij betrokken ben. Ik zoek zelf alles uit en kies met wie ik in zee ga. Dit is geen sleutel-op-de- deur, maar een deftig bouwproject dat onder andere gerealiseerd zal worden door bouwonderneming Erik Debal uit Roeselare, een firma met tonnen ervaring. Ik sta erop dat alles met degelijk materiaal gezet wordt en dat het allemaal ruime appartementen zijn. Het kleinste appartement is 103 m² en dit is nog altijd heel wat groter dan een doorsnee appartement van 70 m². De keukens en badkamers kunnen de kopers zelf kiezen en ik sta er garant voor dat er geen onverwachte en grote opleg moet betaald worden, want er zijn serieuze budgetten voorzien hiervoor. Anders voelen mensen zich bedrogen en dat wil ik allerminst. De penthouse op de derde verdieping is maar liefst 150 m² groot en heeft een terras van ruim 120 m²”

Drone met camera

“Mensen stellen me vaak de vraag of het drukke kruispunt van de Staatsbaan met de Hoogledestraat geen minpunt is. Maar je staat in een mum van tijd in het centrum van de gemeente en het driedubbele glas zorgt er voor dat er geen geluidsoverlast is. Op de eerste, tweede en derde verdieping is het uitzicht uniek, dat zal binnenkort duidelijk worden, want we maken binnenkort opnames met een drone. Deze beelden maken een simulatie van wat je zal zien als je door je venster kijkt en ze moeten aantonen dat het uitzicht vanuit elk venster veel meer biedt dan enkel uitzicht op dat drukke kruispunt. Deze troef zal potentiële kopers zeker en vast over de schreef trekken”, besluit Marc. (JD)

Voor meer info kan je terecht bij Marc zelf op het nummer 0497 50 85 59 of je kan hem mailen via marcgaytant@hotmail.com. Meer info en foto’s vind je op www.facebook.com/ResidentieMilaEnNora.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier