Bouw polyvalente ruimte nieuw GC aangevat

Burgemeester Youro Casier op de werf waar het nieuwe gemeenschapscentrum komt.© (Foto LVW)
Burgemeester Youro Casier op de werf waar het nieuwe gemeenschapscentrum komt.© (Foto LVW)
Redactie KW

In de Wervikstraat in Geluwe is de bouw van de polyvalente ruimte van het nieuw gemeenschapscentrum volop aan de gang. De geprefabriceerde muurelementen worden ter plaatse verankerd en dan verder afgewerkt. Intussen zijn de contouren van de polyvalente ruimte zichtbaar.

De bouw van een nieuw GC wordt voor het lokaal bestuur de grootste investering ooit. De bouwwerken zijn gegund aan Algemene Ondernemingen Himpe uit Loppem. Het gaat om een bedrag van 5.242.445,50 euro, btw inbegrepen. Daarna volgen ook nog de technieken en de omgevingswerken.

“Voor het eerste lot zijn 350 werkdagen voorzien, voor het einde van de werken mikken we op de zomer van 2022”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A). Er werd geopteerd om de ruwbouw gebouw per gebouw uit te voeren.”

Het gaat nu om het eerste lot, sanitair, elektriciteit en een lift. De nieuwbouw komt naast de woonbuurt Triamant en het derde voetbalterrein van SK Geluwe. De totale kostprijs voor het nieuw gemeenschapscentrum is geraamd op 7,4 miljoen euro. Er komt een theaterzaal, polyvalente zaal, jeugdhuis en het filiaal van de teken- en/of muziekacademie.

Naam zoeken

“Iedere woensdagnamiddag is er een werfvergadering samen met het studiebureau Noa Architecten en de aannemer”, vertelt de burgemeester. “Dit verloopt op een constructieve wijze en in een optimale sfeer. Intussen worden de technieken en de omgevingsaanleg besproken in aparte werkgroepen. Die beginnen stilaan vorm te krijgen. Ook de begeleidingscommissie, met onder meer vertegenwoordigers van de gebruikers, kwam intussen al eens samen.”

“De komende weken wordt een procedure opgestart om een naam voor het GC te zoeken, de bevolking zal hier zeker zijn steentje kunnen toe bijdragen. Vanuit de begeleidingscommissie werd ook voorgesteld om op een later moment een werfbezoek met hen te organiseren en eveneens een open werfmoment voor de buurt te voorzien. Weliswaar na corona.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.