Bouw nieuw VTI Brugge krijgt vorm

Stefan Vankerkhoven

Na twaalf maanden bouwen begint de nieuwe campus Vaartdijkstraat van VTI Brugge echt vorm te krijgen. De werken liggen goed op schema en men hoopt in het schooljaar 2021-2022 te kunnen starten met de verhuis.

Op maandag 3 februari zullen de Brugse burgemeester Dirk De fauw en voorzitter van de Inrichtende Macht Philippe Lecluyse symbolisch, met de hamer in de hand, de afbraak van de oude gebouwen van Bombardier starten.

De nieuwe campus in de Vaartdijkstraat, gelegen langs het kanaal en op wandelafstand van het station, zal plaats bieden aan de afdelingen Auto, Elektriciteit, Mechanica, Podiumtechnieken, theoretisch technische richtingen Elektromechanica & Industriële Wetenschappen en de bijbehorende 1ste graad. Ook het internaat en het volwassenonderwijs worden erin ondergebracht.

De nieuwe campus, tevens het op drie na grootste bouwproject van Scholen van Morgen in Vlaanderen, moet de moderne inzichten voor het secundair onderwijs vertolken, zowel op vlak van opleiding in nieuwe en duurzame technieken als op vlak van de pedagogische processen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.