Bourgondische kerstmarkt in Beveren is geannuleerd

Het Bevers Komitee focust zich nu op een spetterende kerstmarkt in 2021. © foto SM
Stijn Moerman

Het Bevers Komitee heeft beslist om dit jaar geen kerstmarkt te organiseren in het centrum van Beveren.

De vernieuwde kerstmarkt in het centrum van Beveren-Roeselare was vorig jaar een enorm succes. Het Bevers Komitee keek dan ook enorm uit naar de editie van 2020, maar het coronavirus gooit uiteindelijk roet in het eten. Met pijn in het hart heeft de organisatie laten weten dat er dit jaar geen Bourgondische kerstmarkt zal plaatsvinden.

“De meningen zijn verdeeld – sommigen vinden dat we te vroeg annuleren – maar het is bijna niet haalbaar om in deze omstandigheden een kerstmarkt te organiseren”, zegt Filip Lievens, voorzitter van het Bevers Komitee. “Als je ziet dat ze zelfs in Duitland, het kerstmarktenland bij uitstek, al alles annuleren…”

“Bij evenementen in buitenlucht mogen er momenteel slechts 400 mensen komen, waardoor we met een vaste in- en uitgang zouden moeten werken om het aantal aanwezigen te kunnen tellen. En de mensen moeten dan nog eens zitten om iets te mogen drinken. We kunnen moeilijk alles overdekken met tenten en volzetten met tafels en stoelen. Dat is niet alleen organisatorisch onmogelijk voor ons, maar ook de kosten zouden veel te hoog oplopen.”

“Na onze jaarlijkse rommelmarkt valt dus ook onze kerstmarkt in het water, waardoor we dit jaar geen activiteiten hebben kunnen organiseren. Enorm jammer, maar we leggen onze focus op volgend jaar en maken er dan opnieuw een prachtige editie van”, besluit Filip Lievens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.