Bouldermuur wordt tweede unieke testproject met vrijwilligers in Kortrijk

Boulderen kan gezien worden als een spectaculaire manier van klimmen zonder beveiliging. Het gebeurt meestal op rotsblokken, maar omdat die in heuvelachtig Kortrijk niet terug te vinden zijn, koos men voor een klimwand. Hoe de bouldermuur er exact zal uitzien is nog niet bekend, maar er volgt nog een 3D-voorstelling.

Op deze locatie moet de bouldermuur komen. © TVK

De bouldermuur zal geplaatst worden op Kortrijk Weide, net achter de feestzaal Depart. Op die manier wil men van de locatie een creatieve site maken, waar ook outdoor mogelijkheden optimaal benut kunnen worden. “Ook de muur behoort tot het testproject van de Stad, waarbij we vrijwilligers willen inzetten voor het onderhoud. We hopen hiermee enerzijds te kunnen voldoen aan de vraag van de jongeren en ze een extra uitdaging aan te bieden en anderzijds proberen we hen te stimuleren die activiteiten te doen die men nergens anders kan beoefenen“, aldus Bert Herrewyn.

Samenwerkingproject met Blueberry Hill

“We werken samen met Blueberry Hill voor de opbouw van de muur en om ideeën uit te wisselen. We weten wel al dat de muur ongeveer 3,5 meter hoog zal worden en dat het een uniek project zal zijn in onze omgeving. We kijken ernaar uit om hiermee te starten”, verwoordt Bert van JC Tranzit het.

De muur zal opgebouwd en beheerd worden door JC Tranzit en de jongeren. Net zoals bij het recent geopende Dirt Track-parcours zal er ingezet worden op de nodige workshops om jongeren aan te trekken en ze te leren kennismaken met het concept. De opening is voorlopig voorzien voor midden mei. De bouw en installatie van de muur begint in de laatste week van april. “Het voordeel van deze muur is dat er kan worden geklommen zonder beveiliging, waardoor het risico op letsels stevig vermindert”, besluit de schepen nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.