Boudewijn Seapark heropent voor maximum 600 bezoekers per dag

Het Boudewijn Seapark heropent woensdag de deuren. © Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Het Boudwijn Seapark zal op 1 juli meteen de deuren openen. Het park limiteert het aantal bezoekers tot 600 per dag. “Nu is het afwachten hoe bang de mensen nog zullen zijn.”

“We waren al een tijdje aan het wachten op een definitieve ‘go’ en die is er nu gelukkig eindelijk gekomen”, reageert een heel tevreden woordvoerder Geertrui Quaghebeur. “Op 1 juli zullen we ook meteen de deuren openen. We zijn op dit moment volop onze website aan het finetunen, zodat onze bezoekers vanaf morgen online hun tickets kunnen boeken. Daarbij zullen ze niet enkel de dag moeten selecteren, maar ook het moment waarop ze een de dolfijnvoorstellingen willen zien.” Het park is elke dag open van 10 tot 18 uur.

600 bezoekers per dag

In een eerste fase zullen ze drie shows per dag houden, voor 200 mensen. “Aangezien we geen aparte tickets voor het park verkopen, zullen er dus maximaal 600 mensen per dag in het park zijn. Het aantal shows kunnen we optrekken naar zes per dag, maar dat is nu niet aan de orde. We willen zien hoe het loopt. En om onze dieren niet te overbelasten kunnen we ook niet eindeloos uitbreiden.”

Bezoekers zullen in de zaal alvast ruimte genoeg hebben. Normaal kunnen er in de tribunes 1.600 mensen plaatsnemen, nu is het gelimiteerd tot 200. “Dat is weinig, ja. Zelf hadden we gehoopt dat de Nationale Veiligheidsraad de anderhalve meter als basis zou nemen. Dan zou het aantal bezoekers gelinkt zijn aan de grootte van de locatie. Dan zouden wij 500 mensen kunnen ontvangen. Dat is nu niet het geval, maar het zij zo. Als alles goed gaat kunnen we in augustus opnieuw 400 mensen per show ontvangen. Zo willen we toch nog iets van dit jaar proberen te maken.”

Geen botsauto’s en ballenbad

In het park zelf zullen op regelmatige plekken alcoholgel staan. “Ook in de toiletten werden extra zeeptoestellen gehangen. Op plekken waar we de anderhalve meter niet kunnen bewaren, werken we met een verplichte looprichting. Alle attracties zullen open zijn, behalve de botsauto’s en het ballenbad. Daarbij kunnen we de social distancing niet garanderen. Maar attracties als de Piratenboot zullen werken. Daarin zullen op enkele banken niet gezeten mogen worden, zodat er voldoende afstand is.”

Het restaurant van het park blijft dicht, maar de mensen zullen wel eten en drank kunnen aanschaffen via een take-awaysysteem. “We hebben niet de mogelijkheid om bediening aan tafel te doen”, klinkt het.

Afwachten

Boudewijn Seapark benadrukt dat het klaar is voor de heropening. “Nu is het afwachten hoe bang de mensen nog zullen zijn. Dat is nog koffiedik kijken. De situatie in de pretparken in onze buurlanden en in de binnenlandse dierentuinen zit goed, maar dat wil nog niets zeggen…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier