https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Botermarkt in Roeselare vanaf 6 september werfzone, markt verhuist naar Noordstraat

Thomas Dubois

De werkzaamheden voor het nieuwe stadhuis in Roeselare schakelen binnenkort een versnelling hoger. Daarbij zal de Botermarkt vanaf 6 september omgetoverd worden in een werfzone. De dinsdagmarkt verhuist vanaf 31 augustus naar de Noordstraat en het Polenplein.

Vanaf maandag 6 september wordt de Botermarkt de werfzone voor het nieuwe stadhuis. De sloopaannemer Stadsbader en Stad Roeselare starten vanaf maandag 30 augustus de werken aan de binnenkant van het stadhuis. De Botermarkt wordt afgesloten na de eerste schoolweek, zodat ouders en de scholieren de Botermarkt nog kunnen gebruiken tijdens de drukke eerste schooldagen.

Door de werfzone te centraliseren op één plein worden de Grote Markt en de omliggende straten tijdens de sloopperiode gevrijwaard. Dat betekent dus dat de Botermarkt vanaf maandag 6 september 2021 niet meer gebruikt kan worden tot in 2024.

· Parkeren kan op de parkings in de buurt op het Polenplein of op de Grote Markt.

· De marktkramen van de Botermarkt vind je vanaf 31 augustus vlakbij, in de Noordstraat en op het Polenplein.

· Je kan nog ongehinderd te voet of met de fiets naar de handelaars en cafés aan de Botermarkt.

Duurzaamste stadhuis

De verouderde en energieslurpende gebouwen langs de Botermarkt en de Zuidstraat maken plaats voor een duurzaam en toegankelijk administratief centrum waarin Roeselarenaars, bestuur en stadsmedewerkers elkaar ontmoeten. Het historische stadhuis, belfort en drie waardevolle gevels in de Zuidstraat worden gerestaureerd. Nu het oude stadhuis gesloten is, vind je de stadsdiensten op en rond De Munt.

Volg op www.roeselare.be/stadhuisvanrsl het laatste nieuws over het nieuwe stadhuis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.