Bosrolstoel voor bewoners van WZC Morgenster in Sijsele

© PDV
Redactie KW

Ook de bewoners van het woonzorgcentrum Morgenster in Sijsele die slecht te been zijn kunnen nu volop genieten van de groene omgeving. De Bosgroep Houtland vzw schenkt namelijk een rolstoel die geschikt is om onverharde bospaden te trotseren.

Een delegatie van de Bosgroep Houtland overhandigde woensdagnamiddag samen met provinciaal gedeputeerde Bart Nayaert een zogenaamde bosrolstoel aan de directie van het woonzorgcentrum Morgenster in Sijsele. “Dit type rolstoel is vooral gekend als strandrolstoel, maar eigenlijk kan je ermee terecht op alle soorten terrein. De stoel is uitgerust met brede ballonbanden en de zwenkwieltjes zitten achteraan, onder de handen van de duwer, waardoor draaien in het zand of losse aarde veel eenvoudiger wordt. De stoel kost zo’n 3.000 euro”, zegt Jan Goris, coördinator van Bosgroep Houtland.

De Bosgroep Houtland is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen om private eigenaars te ondersteunen bij het duurzaam beheer van hun eigendommen. In 2018 werd door de Bosgroep op het domein van het voormalige ALMA ziekenhuis in Sijsele een gezondheidswandelpad aangelegd. De bedoeling is dus dat ook de minder mobiele bewoners van het woonzorgcentrum met hun bezoekers of begeleiders dit pad kunnen gebruiken. Het pad werd bewegwijzerd met rode pijlen vanaf de ingang van het ziekenhuis. “De vraag voor de rolstoel kwam van het WZC zelf. Het was leuk om te horen dat er effectief interesse is voor realisaties vanuit de Bosgroep”, gaat Jan Goris verder.

“Vanuit het aanpalende ziekenhuis vernam ik dat het wandelpad ook gebruikt wordt voor groepsrevalidatie met hartpatiënten. Zo’n boswandeling is uiteraard een heerlijke afwisseling als je uren in een muffe fitnesszaal moet doorbrengen. Relatief weinig private eigendommen kunnen worden opengesteld. Als de omstandigheden en de eigenaars dit toch toestaan, dan proberen we dat met de Bosgroep maximaal te ondersteunen; zoals we nu ook aantonen met het schenken van deze bosrolstoel.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier