Bosco FM palmt Kortrijkse radio Quindo in op Valentijnsdag

Kinderen nemen jongerenzender Quindo over.© TV
Kinderen nemen jongerenzender Quindo over.© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Dat de heren van het Don Boscocollege in Kortrijk niet terugdeinzen voor een staaltje uitmuntende radio, was al duidelijk bij de laatste overname op Quindo, de radiozender voor jongeren. Met Valentijn herhalen ze deze actie, maar dan specifiek gericht naar Valentijn. Met ‘De Liefste Schoolradio’ willen ze extra warmte en verbondenheid brengen in deze koude en kille periode.

De opzet is simpel. Vijf leerkrachten en drie leerlingen slaan samen met de medewerkers van Quindo de handen in elkaar om op 14 februari een halve dag lang live uit te zenden. “De radio is een manier om het pedagogisch project van de school te realiseren. Namelijk leerlingen en leerkrachten die samen werken aan creatieve projecten en generaties die in dialoog gaan om tot iets moois te komen”, verduidelijkt Steven Verhamme van het Don Boscocollege ons.

Op pad

Uniek ditmaal is dat er, in tijden van corona, ook gewerkt zal worden met vliegende reporters. Simon Clarysse en Steven Verhamme zullen zorgen voor de live verslaggeving ter plaatse. “Het is een meerwaarde om die gesprekken in beeld te brengen en te streamen. Je kan ze niet alleen beluisteren via de computer, maar ook kijken naar de beelden ervan”, aldus Verhamme.

“De vorige uitzending werd goed beluisterd, zelfs tot in het verre buitenland”

Tijdens deze editie wil Bosco FM opnieuw een fijn aanbod aanbieden van diverse (live-)muziekjes en gesprekken met (ex-)leerlingen en (ex-)leerkrachten over wat hen drijft en boeit. Onder meer VRT-journalist Stijn Vercruysse, tenor Pieter De Praetere, oud-leerkrachten Marleen Aerden & Francis Verhaeghe en auteur Korneel De Rynck zijn te gast.

Groot succes

De organisatie hoopt ik ditmaal op een groot succes. “De vorige uitzending werd goed beluisterd, zelfs tot in het verre buitenland. Het project kreeg veel lof vanuit alle hoeken en dat doet ons deugd”, vertelt Steven ons. “De ploeg presentatoren onderging een kleine wijziging. Het stramien van de uitzending bleef behouden, namelijk veel leuke muziek naast gesprekjes die zowel de huidige schoolbevolking als die van vroeger moet aanspreken. Frisse, enthousiaste en bezielde radio dus.”

Wie live wil volgen, kan dit op 14 februari via www.quindo.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.