Bos Carrousel bij GBS Goudenregen

Naar aanleiding van de week van het bos werkten de kleuterklassen van gemeentelijke basisschool Goudenregenstraat een week lang rond “De Fabeltjeskrant”.

De kindjes amuseerden zich in het bos. © SL

Meneer De Raaf, juffrouw Ooievaar of Zoef de Haas: alle dieren van het fabeltjesbos kwamen langs en waren de aanleiding voor een activiteit. De grote finale was het verjaardagsfeest voor Truus De Mier op vrijdagnamiddag.

De leerlingen van het vijfde leerjaar namen voor een namiddag de plaats in van de dieren. Ze nodigden de andere leerlingen van de school uit om bij hen opdrachten te vervullen. Zo kon je zaklopen bij Gerrit De Postduif en verstopte Lowieke De Vos kastanjes in de zandbak.

De leerlingen uit het derde en vierde leerjaar begeleiden de kleuters bij de vele spelletjes. De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar trokken zelf op avontuur. “Deze ‘bos Caroussel Kermis’ is een namiddag die we samen hebben voorbereid. Alle leerlingen werkten eraan mee’, dat is het fijne glundert juf Madelief. “En voor de kleuters een prachtig einde van de bosveertiendaagse.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.