Borelle pakt uit met wijn in blik

De Borellewijn in blik is klaar.©Eric Flamand EF
De Borellewijn in blik is klaar.©Eric Flamand EF
Redactie KW

Dit weekend krijgen we met Borelle in Dranouter het te verwachten lentegevoel. Door corona wordt de wandeling van zaterdag niet georganiseerd maar bestelde Borellekoeken kunnen wel afgehaald worden. En er is voor het eerst ook Borellewijn, die in blik wordt aangeboden.

Het verhaal start bij Piet Vercruijsse van ’t Heuvelhof in Dranouter en lid van het Borellecomité. “Nu al een viertal jaar heb ik een bescheiden aantal druivenstokken (180 in totaal) staan op mijn domein aan de Zwartemolen. De vriendschap met wijnboer Ward Six resulteerde uiteindelijk in een eigen wijn.” En die wordt nu met de start van Borelle te koop aangeboden, maar dan wel in blik. “Het idee groeide uit de talloze vergaderingen om toch maar coronavrij een Borelle te organiseren. En ik had de wijn en Ward de knowhow.” Het is een roséwijn met een blend van twee verschillende wijnen. De zware roséwijn van het Heuvelhof met de klassieke rosé van de Monteberg.

De wijn in blik wordt dit jaar op de markt gebracht onder de naam Borellewijn. “We willen gaan voor een nieuwe naam. Daarom ook staat er op het blik een QR-code waarmee de mensen naar onze website kunnen gaan om daar hun naam door te spelen. De winnaar bekronen we graag met een verrassingspakket van het wijngoed de Monteberg”, aldus nog Piet Vercruijsse.

1.800 blikjes

De Borellewijn wordt nu zaterdag voor het eerst aangeboden tijdens de startactiviteit van Borelle. Er werd in totaal 450 liter rosé wijn ingeblikt, goed voor 1.800 blikken. Elk blik bevat 25 cl wijn. “En dat zijn twee glazen”, vertelt Piet.

Het blik wordt na het eerste lenteweekend ook te koop aangeboden in diverse verdeelpunten en dit aan 6 euro. Na het weekend en dit tot 25 september kan Borelle ook gewandeld worden. Er is bij Toerisme Heuvelland een wandelfolder te koop aan 2 euro of een pretpakket, met daarin een VR-bril voor een 360° ervaring, de bergstenen van Joie De Chocolat, een zakje wild bloemenzaad en de Borelle roséwijn. In het pakket zit verder ook een klein stropopje dat door de wandelaar in brand kan gestoken worden, de zeer gegeerde patakon, het lekkere borellebiertje en het pure appelsap.” (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.