https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bordspel WK wielrennen straks in de bus

© Davy Coghe
Piet De Ville

Stad Brugge lanceert samen met Hogeschool Vives een bordspel rond het WK wielrennen met Brugge als aankomstplaats voor de tijdritten. “Samen met het stadsmagazine zal het op 65.000 exemplaren verspreid worden”, zegt schepen van Sport Franky Demon.

De stad wil met het bordspel WK Wielrennen 2021, enkele weken voordat het wereldkampioenschap tijdrijden op de weg tussen Knokke-Heist en Brugge wordt afgewerkt, de inwoners dit evenement op een unieke manier laten beleven. Het klassieke ganzenbord, een racespel met speciale vakjes en hindernissen, werd daarvoor in een WK-jasje gegoten. Daarbij zijn de hindernissen vervangen door iconische gebeurtenissen in de honderd jaar wielergeschiedenis van het WK en medailles van Belgische WK-winnaars vervangen de ganzen.

Uren spelplezier

Stad Brugge werkte voor dit project samen met het SpellenLab op de eerste etage van Hogeschool Vives in Sint-Michiels. Ook de Brugse Erfgoedcel werkte mee aan het project. “Uiteindelijk is ook het WK Wielrennen één groot spel waarbij er ‘gespeeld wordt’ om te winnen”, stelt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Met een collectie van meer dan 21.500 bord- en gezelschapsspelen stelde het SpellenLab haar onderwijskundige en speltechnische expertise graag ten diensten van dit project”, zegt Noël Selis, directeur studiegebied Onderwijs van Vives.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock, bevoegd voor de meewerkende erfgoedcel, wijst erop dat het bordspel werd uitgewerkt in de vorm een ‘speelprent’. “Het is een knipoog naar de oude wielerspelen uit de collectie van het SpellenLab die teruggaan tot 1891! Deze historisch belangrijke spelvorm is herkenbaar en toegankelijk voor groot en klein”, stelt schepen Blontrock.

“Via het Brugse stadsmagazine zal het spelbord eind augustus of begin september op 65.000 exemplaren verspreid worden”, vult schepen Demon aan. “Bedoeling is dan dat je het gebruikt samen met pionnen en dobbelstenen die je thuis hebt liggen. We zijn ervan overtuigd dat het voor uren spelplezier zal zorgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.