Borden voor vaccinatiecampagne in Veurne beklad door vandalen

© MYRIAM VAN DEN PUTTE
© MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

In Veurne werden twee reclameborden om de vaccinatiecampagne kracht bij te zetten, beklad met het opschrift RIP.

De vijf gemeenten van de eerstelijnszone Westhoek&Polder waarvan de burgers worden gevaccineerd in het vaccinatiecentrum Furnevent voeren ook samen campagne om iedereen te overtuigen om zich te laten vaccineren.

Burgemeesters met ontblote bovenarm

Dat maken ze duidelijk via reclameborden in het straatbeeld waarop de respectievelijke burgemeesters van Veurne, Alveringem, De Panne, Nieuwpoort en Koksijde staan afgebeeld met ontblote bovenarm en de slogan: ‘Wij laten ons straks vaccineren! Jullie toch ook?’

In Veurne werden minstens twee van die borden beklad met het opschrift ‘RIP’. De bekladde borden werden zondagavond gesignaleerd aan de rotonde van de Europalaan en in de Duinkerkestraat, te zien vanop de Europalaan.

Burgemeester Peter Roose reageert: “We zijn inderdaad op de hoogte van deze vandalenstreken en hebben intussen de bekladde doeken verwijderd. Helaas kunnen ze niet worden gereinigd en zullen we ze bij het afval moeten plaatsen.”

Op zoek naar mogelijke daders

“We zullen de borden zo snel mogelijk vervangen. Dankzij de aanwezigheid van de ANPR-camera’s kunnen we wel op zoek gaan naar mogelijke daders. Over motieven kunnen we ons momenteel niet uitspreken.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.