Boot en kraan eindelijk aangekomen voor baggerwerken bij Menenpoort: Kiplinglaan afgesloten

© (Foto TP)
Redactie KW

Na enkele jaren vertraging zouden de geplande baggerwerken in de vestingen bij de Menenpoort dit jaar vanaf 15 november starten. Door corona was er weer wat uitstel, maar het materiaal is nu in Ieper geraakt en dat heeft gevolgen voor het lokaal verkeer.

“Enkele medewerkers van de aannemer testten positief op corona, dat was de aanleiding voor het recente uitstel”, zegt schepen Valentijn Despeghel (Vooruit). “Normaal zou deze kleine vertraging geen probleem mogen vormen om de deadline te halen, want de planning werd voldoende ruim opgemaakt. Sinds afgelopen maandag zijn het eerste ponton en baggerbootje aangekomen. Intussen staat ook de kraan klaar. Die heeft een heel lange arm om zo ver mogelijk te reiken en efficiënt te werken. Nu hebben we nog roosters nodig om eventuele materialen, zoals munitie of ander metalen voorwerpen, uit het slib te filteren. De effectieve start van de baggerwerken hangt af van de aannemer.”

Hoewel er nog niet gebaggerd wordt, zijn de aangekondige verkeersmaatregelen wel al van kracht: de Kiplinglaan is vanaf de Menenpoort enkel toegankelijk voor vergunninghouders. “Voor de veiligheid, gezien de passage van zwaar materiaal voor de inrichting van de werf”, besluit Despeghel. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.