Boone en Spaenjers stappen op bij Belgische Volleyballiga

Het is weer hommeles in de volleybalwereld. Na enkele hervormingen bij Volley Belgium namen voorzitter Philippe Boone en CEO Marc Spaenjers ontslag bij de Volleyliga.

Marc Spaenjers, in betere volleybaltijden. (foto Belga) © belga

De reden? Sinds kort werden de Volleyballiga en de Licentiecommissie overkoepeld door de volleybalfederatie. Een beslissing waarin zowel Boone als Spaenjers zich niet kunnen vinden en daarom zetten zij een stap opzij.

Philippe Boone: “Ik ben verkozen als voorzitter van een autonome belangengroep. Amateursport en professionele sporten zijn twee heel verschillende werelden die elk een specifiek beleid en expertises vergen. Samen met CEO Marc Spaenjers kijken wij terug op vier vruchtbare werkingsjaren met het afsluiten van een CAO die leidde tot het opvoeren van het aantal betaalde sportbeoefenaars, het invoeren van het Video Challenge System en de streaming van alle wedstrijden. Dat met weinig middelen en veel valkuilen.”

Hoe moet het nu verder met de Liga? Knack-directeur Dirk Specenier: “Wij hadden gisteren al een Zoom-vergadering met de clubvoorzitters. Wij gaan uiteraard verder en wie er de vrijgeomen plaatsen invult wordt eerlang beslist.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.