Boomstammen Mariënstede in Dadizele worden mogelijks verkocht

Omvergewaaide bomen, Marienstede Dadizele. © Jan STRAGIER
Redactie KW

Door de storm gingen in het park Mariënstede in Dadizele acht bomen tegen de vlakte. De boomstammen zullen eventueel worden verkocht. Dat maakte schepen Geert Vanthuyne (Visie) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad in Moorslede. “We gaan eerst moeten laten bekijken van wie die bomen zijn, er zijn er mogelijks van de kerkfabriek”, aldus Geert.

Fractieleider Ward Gillis (PRO) vroeg of er voor een eventuele verkoop van die boomstammen offertes zullen worden opgevraagd. “We gaan bestuderen hoe we het moeten doen en gaan het volgens de regels doen“, reageert schepen Sherley Beernaert (STERK). “Die procedure zal worden opgestart.”

Gert-Jan Hovaere (N-VA) wees op de mogelijkheid voor het indienen van een dossier bij het Rampenfonds. “Maar ik denk niet dat dit hiervoor in aanmerking zal komen“, oordeelt Geert Vanthuyne. Fractieleider Veerle Demeulenaere (N-VA) kwam tussen over de stormschade in het park Mariënstede en verwees ook naar het Chirobos. “Maar daar is er weinig tot geen schade”, aldus schepen Beernaert. “Het Chirobos is trouwens niet toegankelijk. De Chiro is daarvan op de hoogte. Het Chirobos is met paal en draad afgesloten. Er komen ook nog aanduidingsborden.”

Volgens Veerle Demeulenaere is de afsluiting onvoldoende en kunnen kinderen er gewoon over klauteren. Ze deed ook het voorstel om de aanduidingsborden te voorzien van info over bijvoorbeeld het type bomen dat daar is geplant.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier