Bomvolle kerk neemt afscheid van Patrick Provoost (59)

De kerk van Lichtervelde zat afgeladen vol voor de begrafenis van Patrick Provoost. © Foto Kurt
Redactie KW

Familie en heel veel vrienden hebben zaterdag in de kerk van Lichtervelde afscheid genomen van Patrick Provoost. De plechtigheid stond in het teken van drie belangrijke pijlers in Patricks leven: de politie, de koers en de muziek.

De kerk van Sint-Jacob de Meerdere zat afgeladen vol voor de begrafenis van Patrick Provoost, die vorige zaterdag bezweek tijdens een fietstochtje in Langemark. Er was onvoldoende plaats voor iedereen die een laatste groet wilde brengen, heel wat mensen woonden de uitvaart dan ook al staande bij.

Verschillende mensen lazen teksten voor: van politiezone Het Houtsche, waar Patrick tot twee jaar geleden werkte als hoofdinspecteur, van Koninklijke Harmonie De Burgersgilde en van het Koolskampse Feest- en Sportcomité. Patrick was immers koersdirecteur van Koolskamp Koers. Bij iedere getuigenis viel hetzelfde op: Patrick was ongeëvenaard in al zijn bezigheden. Hij stond bekend als hulpvaardig, stipt en punctueel. “Het beste was eigenlijk nog niet goed genoeg.”

Koninklijke Harmonie De Burgersgilde speelde vijf nummers tijdens de plechtigheid.
Koninklijke Harmonie De Burgersgilde speelde vijf nummers tijdens de plechtigheid.© Foto Kurt

Koninklijke Harmonie De Burgersgilde, waar Patrick tamboer-majoor was, speelde vijf nummers. Schoondochters Nele en Ada staken de kaarsjes rond de kist aan en legden er een kruisje op. Op het einde van de viering begeleidden agenten de kist naar buiten.

Patrick laat een echtgenote Christa Priem achter en twee zonen: Henny (met Ada Cnockaert) en Dempsey (met Nele Vanderhaegen). Patrick had met Noah ook een kleinzoon en er is nog een tweede kleinzoon op komst.

Het rouwprentje van Patrick Provoost.
Het rouwprentje van Patrick Provoost.© Foto Kurt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier