Bomvolle Grote Markt geniet van duizenden liters Rodenbach in Roeselare

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

‘t Vat van Rodenbach, de traditionele opener van de Batjes, was vrijdagavond opnieuw een groot succes. Er was geen plaatsje meer vrij op de Grote Markt.

‘t Vat van Rodenbach is veel meer dan een traditie, voor tal van Roeselarenaars is het de belangrijkste avond van het jaar. Jong en oud komt buiten om samen te klinken met de Rodenbachkruik in de hand. In totaal zit er in het vat om en bij de 3.000 liter van het Roeselaars stadswater. Iedereen mag ervan drinken, zolang het vat loopt natuurlijk. Je hoeft enkel een kruik te kopen. Die kruik is overigens ieder jaar uniek. Dit jaar was het de jonge Céline Vannieuwenhuyse die instond voor het ontwerp.

Al van vroeg op de avond was het aangenaam druk op de Grote Markt en dat verminderde niet bij het vallen van de duisternis. Er was ook heel wat muziek met om 21 uur Wolfman Jack, de groep van Rik Vannevel. Zij warmden de markt op met deuntjes uit de jaren zeventig en tachtig.

Bomvolle Grote Markt geniet van duizenden liters Rodenbach in Roeselare
© Stefaan Beel

Vanaf 22.30 uur mocht het allemaal wat steviger met voor het eerst de RSL Young Stars, drie beloftevolle dj’s uit de Rodenbachstad zelf. Iets waar ze zelf erg naar uit keken. Zij zorgden ervoor dat de Roeselarenaar al dansend de nacht in ging.

Het is de start van een druk Batjesweekend met tot en met maandag tientallen activiteiten. Uitkijken is het ook naar zondag 16 uur, want dan is er KW Danst op de Grote Markt. Slowen met Luk Alloo, Ignace en hopelijk uw geliefde!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier