Bomvolle agenda voor Precongé in Waregem

Waregem Kinderstad is één van de vele activiteiten van Precongé 2019 in en rond het stadscentrum. © DJW
Redactie KW

De driedaagse Precongé biedt een resem activiteiten aan die er voor zorgen dat de Waregemnaars straks met een aangenaam gevoel een paar weken vakantie kunnen nemen.

Een van de blikvangers van vrijdag 21 tot zondag 23 juni in het stadscentrum is zeker de onthulling van het kunstwerk van Nick Ervinck, zondagmiddag nabij de stadsbibliotheek op het Boekenplein. Er wordt een knalgele sculptuur uit kunststof gemaakt die zeker de eyecatcher van Zuidboulevard en omgeving zal zijn.

“De stad schreef een opdracht uit en een tiental kunstenaars stuurden ene portfolio op”, aldus schepen van Cultuur Pietro Iacopucci. “Op basis daarvan selecteerde een jury van deskundigen drie kunstenaars die de opdracht kregen een ontwerp te maken van het werk dat ze op het Boekenplein wensten. Uiteindelijk viel de keuze op Nick Ervinck. Naar aanleiding van de onthulling lieten 780 leerlingen uit het basisonderwijs zich inspireren op zijn werk en maakten zij zelf gele beeldjes. Die zijn zondag 23 juni te bewonderen in de stadsbib.”

Een ander evenement van de driedaagse is Waregem Kinderstad met allerlei spelen, springkastelen, hindernisbanen en een glijbaan aan en rond de stadionvijvers waar tegelijk Lions Boulevard plaatsvindt. Eveneens op hetzelfde moment en op dezelfde locatie heb je de jaarlijkse Home Made Markt waar creatievelingen hun ambachtelijke werkjes en producten zullen aanprijzen.

“We mogen zeker onze leerlingen van het secundair niet vergeten“, meent Schepen Iacopucci. “Zeker voor de laatste jaren hebben wij opnieuw Piekniek Elektriek vrijdag 21 juni die voor het eerst naar de Zuiderpromenade trekt en waar de jongeren kunnen picknicken terwijl ze naar muziekjes luisteren. In de winkelstraten is het dan weer tijd voor de Pandjes & Batjes waar koopjesjagers fel afgeprijsde artikelen en producten vinden in de deelnemende handelszaken.”

Elegantietocht

Precongé zonder paarden is niet mogelijk. Vandaar dat de eveneens jaarlijkse Elegantietocht met koetsiers en koetsen eveneens op het programma staat.

Op zondag 23 juni kan onder andere het publiek zelf oordelen over de deelnemende combinaties op en rond de markt. En diezelfde zondag zijn er in de hippodroom drafrennen, een organisatie van Waregem Draaft.

Net zoals het evenement Dansen in Culturen aan de stadionvijvers waar je Bulgaarse, Filipijnse en West-Afrikaanse dansgroepen aan het werk kan zien. Zelf meedoen is zeker een optie. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier