Bomen speelplaats in ruim drie dagen allemaal geadopteerd

Lien Baguet, Jan Luts en Sigrid Vansteenkiste zijn blij dat de speelplaats wat groener wordt.© EDB
Lien Baguet, Jan Luts en Sigrid Vansteenkiste zijn blij dat de speelplaats wat groener wordt.© EDB
Els Deleu

In ruim drie dagen waren alle bomen, die op de speelplaats van Sint-Amandsbasisschool Zuid en Guldensporencollege Zuid in Kortrijk aangeboden werden, geadopteerd.

Dagelijks zijn er meer dan 400 leerlingen te vinden op de campus ‘op de Zuid’ waar zowel een lagere als een middelbare school gevestigd is.

“Onze speelplaats werd echter vooral gekenmerkt door asfalt”, stelt Jan Luts, directeur van Sint-Amandsbasisschool Zuid. “Daar willen we iets aan doen met ons SAZ Zero Waste Schoolyard Project 2021.”

Binnen enkele weken wordt de grijze massa een groen paradijs voor de leerlingen en de buurtbewoners”, vult Sigrid Vansteenkiste, directeur van Guldensporencollege Zuid aan.

Adopteren

“De bomen van het buurtpark – want de groene speelplaats zal ook ter beschikking van de buurt gesteld worden – worden een stukje van iedereen”, aldus Lien Baguet, voorzitter van de ouderraad van Sint-Amandsbasisschool Zuid. “Iedereen kreeg immers de kans om de bomen gedeeltelijk of volledig te adopteren want we vinden betrokkenheid heel belangrijk.”

Iedereen die een (stukje van een) boom adopteerde, wordt uitgenodigd voor de feestelijke opening van de speelplaats, als de coronamaatregelen het toelaten. Voor wie dit wenst, graveert Wouter van www.nester.be een houten bordje met de naam van wie de boom adopteerde om bij de boom te plaatsen.

De actie was een groot een succes. In ruim drie dagen tijd waren alle 47 bomen geadopteerd voor een totaalbedrag van 8.000 euro. 111 gezinnen deden hiervoor een duit in het zakje. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.