Bomboclat leeft op hoop: “Een financiële ramp”

Stefan Vankerkhoven

“Dit wordt een financiële ramp”, zegt Wannes Loosveldt, medeorganisator van Bomboclat, dat in augustus op het strand van Zeebrugge geprogrammeerd staat. Woensdagavond had hij nog een sprankeltje hoop: misschien is dit festival net iets te kleinschalig en ontsnapt het aan het verbod van de federale regering.

“De regering is niet echt duidelijk: welke norm wordt gehanterd om een festival ‘groot’ te noemen?”, vraagt Bruggeling Wannes Loosveldt zich af. “Valt Bomboclat met 10.000 toeschouwers, gespreid over twee dagen, onder de grote festivals? Waarom krijgen wij hierover geen duidelijkheid?”

“Pas op, ik ben niet naief. Hoogtwaarschijnlijk mag Bomboclat niet plaatsvinden. Donderdag hebben we een bestuursvergadering over de toekomst van ons festival. Maar het is aan de regering om te zeggen : verbod of niet. Wij gooien zelf de handdoek niet in de ring, want dan zijn we alle betaalde voorschotten voor leveranciers en artiesten kwijt. Zelf hou ik mij bezig met de programmering, de boekhouding is voor mijn broer Bram. Ik ben er zeker van dat zijn pc inmiddels roodgloeiend staat.”

Technisch werkloos

“Wij zijn beiden nu al technisch werkloos want we werken voor de vzw DO, die het festival mee organiseert. Maar ook onze fuiven en deejay-werk ressorteren onder die vzw. Ook die activiteiten kunnen we omwille van de lockdown niet ontplooien.”

“Zelf ben ik de voorbije weken, zoals het hoort, in mijn kot gebleven. Gooi ik een steen naar die mensen die de verboden overtreden hebben en misschien hierdoor gezorgd hebben voor een verlenging van de lockdown? Neen. Die 300 boetes zullen het verschil niet gemaakt hebben.”

“We moeten allemaal solidair zijn. We zitten in een pandemie, dat is nog nooit op zo’n schaal gebeurd. Ik volg onze virologen, ik hoop alleen dat we er zo snel mogelijk van af zijn. Ik blijf strijdvaardig, we zullen dit overleven en binnenkort de editie van Bomboclat 2021 beginnen voorbereiden”, aldus Wannes Loosveldt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.