Vanaf morgen, dinsdag 17 maart, zal Bombardier Brugge alle activiteiten stilleggen. Zowel de industriële activiteiten als de herstellingen in de depots worden gestopt. Dat heeft het bedrijf beslist om te vermijden dat het coronavirus verspreid raakt onder de werknemers.

"Er waren al verschillende maatregelen getroffen binnen het bedrijf maar het blijkt te moeilijk om die allemaal op te volgen. Voor het werk dat we hier uitvoeren, moeten werknemers dicht op elkaar staan en dat is een te groot risico", vertelt Freddy Bakker, hoofdafgevaardigde van ABVV. Bedienden die kunnen telewerken mogen dat wel blijven doen.

In totaal worden ongeveer 430 werknemers in economische werkloosheid gezet. De activiteiten worden voor een onbepaalde periode stilgelegd.

Vanaf morgen, dinsdag 17 maart, zal Bombardier Brugge alle activiteiten stilleggen. Zowel de industriële activiteiten als de herstellingen in de depots worden gestopt. Dat heeft het bedrijf beslist om te vermijden dat het coronavirus verspreid raakt onder de werknemers. "Er waren al verschillende maatregelen getroffen binnen het bedrijf maar het blijkt te moeilijk om die allemaal op te volgen. Voor het werk dat we hier uitvoeren, moeten werknemers dicht op elkaar staan en dat is een te groot risico", vertelt Freddy Bakker, hoofdafgevaardigde van ABVV. Bedienden die kunnen telewerken mogen dat wel blijven doen. In totaal worden ongeveer 430 werknemers in economische werkloosheid gezet. De activiteiten worden voor een onbepaalde periode stilgelegd.