Boma zet Guillaume uit Roeselare in de bloemetjes op de Dag van de Buren

Guillaume Mahieu samen met Marijn Devalck, burgemeester Kris Declercq, schepen Henk Kindt en Rita Vanacker die haar buurjongen genomineerd heeft. (foto SB)© Stefaan Beel
Guillaume Mahieu samen met Marijn Devalck, burgemeester Kris Declercq, schepen Henk Kindt en Rita Vanacker die haar buurjongen genomineerd heeft. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Marijn Devalck aka Balthazar Boma trok vrijdagavond door Roeselare om er beste buren in de bloemetjes te zetten. Afsluiten deed hij bij Guillaume Mahieu in de Kachtemsestraat, hij werd genomineerd door zijn buurvrouw Rita Vanacker.

De inwoners van Roeselare kregen naar aanleiding van de Dag van de Buren de kans om hun buur in de bloemetjes te zetten, letterlijk. Dat gebeurde dan ook massaal. Voor vijf van hen was er een extraatje in de vorm van Marijn Devalck, beter bekend als Balthazar Boma, die enkele Roeselarenaars aan de voordeur kwam verrassen.

Iets voor zevenen sloot de pdg van de Boma vleesindustrie NV af in de Kachtemsestraat. Daar woont Guillaume Mahieu, 19 jaar jong, leider bij Chiro Vlotterke en vooral de steun en toeverlaat voor buurvrouw Rita Vanacker die hem nomineerde. “Hij verdient alle lof”, vertelt Rita. “Hij zit momenteel in het eerste jaar hoger, waar hij voor leerkracht lager onderwijs studeert, en kan dus ieder duwtje in de rug gebruiken. Maar daarnaast is hij vooral een pracht van een buurjongen. Guillaume is iemand die altijd voor iedereen klaarstaat. Hij springt erg vaak bij ons binnen en biedt altijd aan om te helpen. Ik ben zelf erg ziek geweest en heb toen erg veel aan hem gehad, hij is een crème van een jong”, lacht Rita.

Marijn Devalck vergastte hem op een korte zangstonde en een fles Rodenbach, een van de favorieten van Guillaume.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier