Bom ontdekt in de Steenbeekstraat in Jonkershove

In de Steenbeekstraat in Jonkershove, net na de kruising met de Vinkeniersstraat in een landweg, is deze namiddag onder de keukenvloer van een huis een bom gevonden. © (Foto AC)
Redactie KW

Deze namiddag was Jordy M. aan het werk in zijn huis, in een zijwegel van de Steenbeekstraat. Hij was er de vloer aan het uitgraven om er een nieuwe vloer te leggen, toen hij ineens een bom opgroef.

De bom zat maar een 20 cm onder de vloer. Het projectiel was zeker een 80 cm en de kop zat er nog op. Onmiddellijk werd de brandweer verwittigd en DOVO werd ter plaatse geroepen. De buren in de Steenbeekstraat werden geëvacueerd en burgemeester Joris Hindryckx zorgde ervoor dat OC het Dorpshuis opengesteld werd om de mensen die uit hun huis moesten op te vangen. De Steenbeekstraat werd aan beide kanten afgezet voor alle verkeer. Brandweer en politie waren ter plaatse en ook, uit voorzorg een ziekenwagen.

Intussen is DOVO bij het huis gekomen en zag dat het een Franse bom uit WOI was. Omwille van de omvang van de bom was er voor DOVO aankwam eventjes paniek dat er een ontploffing zou volgen, blijkt dat Franse bommen destijds groter waren in volume maar niet in inhoud. ” In een mum van tijd werd de bom door DOVO meegenomen en intussen is ook iedereen weer veilig naar huis kunnen gaan” aldus burgemeester Hindryckx.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier