Bollebos schenkt Kinderkankerfonds 5.000 euro ter ere van juf Ilse

De cheque van 5000 euro werd in naam van Het Bollebos overhandigd door Nancy De Cabooter (links), collega en beste vriendin van Ilse Michels en Wesley Baert (rechts) aan Tineke Bultinck, vertegenwoordiger van het Kinderkankerfonds, aan het gebouw van het Kinderkankerfonds in Gent.
De cheque van 5000 euro werd in naam van Het Bollebos overhandigd door Nancy De Cabooter (links), collega en beste vriendin van Ilse Michels en Wesley Baert (rechts) aan Tineke Bultinck, vertegenwoordiger van het Kinderkankerfonds, aan het gebouw van het Kinderkankerfonds in Gent.
Redactie KW

Basisschool Het Bollebos moest op 4 juli 2019 afscheid nemen van juf Ilse Michels (45). De geliefde leerkracht uit het tweede leerjaar overleed aan pancreaskanker. Recent organiseerde de school voor de derde keer een benefiet, ten voordele van het Kinderkankerfonds, het goede doel dat Ilse zelf naar voor schoof.

“Juf Ilse Michels was 23 jaar de vaste leerkracht van het tweede leerjaar”, vertelt directeur Ilse Delombaerde. “Zij was een heel betrokken leerkracht die mee de motor was van onze school en een belangrijke schakel naar de ouderraad.” In mei 2018 kreeg Ilse het harde verdict van pancreaskanker te horen. In die periode waren ouderraadslid Davy Van den Berghe en Django Lamont bezig met de voorbereidingen van een marathon in Athene. “Het idee groeide om daaraan een goed doel te koppelen dat door Ilse gekozen werd”, zegt Ilse Delombaerde. “ Een beetje afzien om het lijden van Ilse te verminderen . Ilse putte er extra moed uit en de lopers hadden een extra drijfveer om er ten volle voor te gaan.”

Run for juf Ilse

“Ilse en haar partner Wesley Baert reisden toen mee om hun Griekse helden te zien finishen na 3 uur en 58 minuten. Met de actie ‘Run for juf Ilse’ werd er geld ingezameld voor het Kinderkankerfonds. Daar had Ilse niet lang over moeten nadenken. Haar hele leven had zij met kinderen gewerkt en tijdens haar behandelingen in het UZ Leuven werd zij heel erg aangegrepen door de zieke kinderen daar .”

Nadat Ilse overleden was, besloten familieleden, vrienden en collega’s om ‘Run for juf Ilse’ voort te laten leven door een werkgroep op te richten. In oktober 2019 organiseerde de school in dit kader een tweede grote benefiet in de vorm van een 24-urenloop in domein de Ghellinck in Elsegem , waar Wesley Baert, de partner van Ilse, één van de drie lopers was. Via de Warmste Week van Studio Brussel ging de opbrengst van 20.000 euro ook naar het Kinderkankerfonds.

Lach

Ilse was heel graag gezien en gaf anderen moed doordat zij zo positief ingesteld was ”, benadrukt schoonzus en collega Sylvie Baert. “Hierdoor ontstond de slogan ‘lach’ die we op stickers lieten drukken. Die werd op allerlei zaken geplakt die ook verkocht werden voor ons goede doel.”

“In navolging hiervan organiseerden we onze derde benefiet, maar dan in een afgeslankte versie als gevolg van de coronapandemie”, vervolgt directeur Delombaerde. “ Eind vorig jaar startten we met de verkoop van desinfecterende handsprays, mondmaskers en lippenbalsems . Hierdoor konden we op 20 januari 5.000 euro storten op de rekening van het Kinderkankerfonds. Dit mede dankzij de producten die ons bezorgd werden door Dou My Hands.”

Herinneringsboom

“We willen juf Ilse verder laten leven”, stelt de directeur. “Zij was met beide voeten verankerd in onze school en belichaamde de spirit van Het Bollebos. Daarom plantten we in december een herinneringsboom. We kozen voor de Amelanchier Laevis Ballerina, een boom uit de familie van de roosachtigen met zijdezachte bladeren. Een elegante en mooie krentenboom met eetbare vruchten en bladeren die verkleuren in de herfst. Als kind was Ilse ook een ballerina en de eetbare vruchten, geurende bloemen en prachtige kleuren passen helemaal bij wie zij was .”

“Elke klas leverde haar bijdrage bij de herinneringsceremonie via een gedicht, kunstwerk of tekening. We zullen Ilse jaarlijks herdenken rond haar verjaardag op 3 juni , hopend op een mooie lentedag”, besluit Ilse Delombaerde zacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier