Het waren de bouwvakkers van de appartementen in opbouw die de diefstal op dinsdagmorgen konden vaststellen. De bouwwerf, op de hoek van de Hospitaalstraat en de Schoolstraat, was een gewillig slachtoffer. "We hadden nog maar net de boilers geïnstalleerd en alle aansluitingen op hun plaats gelegd", verklaart een verbouwereerde vakman. "Toen we dinsdagmorgen de werf openden, konden we merken dat de boilers uit 6 appartementen verdwenen waren. Erg vakkundig zijn de dieven niet te werk gegaan, het lijkt wel alsof ze gewoon alles los hebben getrokken. Verschillende aansluitingen zijn stuk, waardoor de boilers op zich bijna niets meer waard zijn."

Hoewel de appartementen nog in opbouw zijn, cijfert het verlies toch al snel. "Je moet rekening houden dat zo een nieuwe boiler toch al een ? 600 kost. Reken daar het werk bij en de schade die ze hebben aangericht: we kunnen herbeginnen en iemand gaat voor de kosten moeten opdraaien, vrees ik", verzucht de bouwvakker.

© CLL

Inbraken en diefstallen op werven zijn een heuse plaag, vernemen we uit een andere bron. "De dag van vandaag moeten we bij kostenberekeningen het verlies bij inbraak gaan verwerken", klinkt het bij een technisch calculator, die liever niet bij naam vermeld wil worden. "Deze week alleen al zijn twee van onze werven 's nachts bezocht, telkens weer met enorme schade tot gevolg. Het gaat veelal om Noord-Franse bendes die rondrijden, van werf tot werf, tot ze er eentje vinden waar ze binnen kunnen. Het is onbegonnen werk om alles hermetisch af te sluiten, het lijkt wel alsof we dweilen met de kraan open".

Wie info heeft of verdachte zaken heeft gezien, kan die steeds melden bij de Politiezone Grensleie.

(CLL)

Het waren de bouwvakkers van de appartementen in opbouw die de diefstal op dinsdagmorgen konden vaststellen. De bouwwerf, op de hoek van de Hospitaalstraat en de Schoolstraat, was een gewillig slachtoffer. "We hadden nog maar net de boilers geïnstalleerd en alle aansluitingen op hun plaats gelegd", verklaart een verbouwereerde vakman. "Toen we dinsdagmorgen de werf openden, konden we merken dat de boilers uit 6 appartementen verdwenen waren. Erg vakkundig zijn de dieven niet te werk gegaan, het lijkt wel alsof ze gewoon alles los hebben getrokken. Verschillende aansluitingen zijn stuk, waardoor de boilers op zich bijna niets meer waard zijn."Hoewel de appartementen nog in opbouw zijn, cijfert het verlies toch al snel. "Je moet rekening houden dat zo een nieuwe boiler toch al een ? 600 kost. Reken daar het werk bij en de schade die ze hebben aangericht: we kunnen herbeginnen en iemand gaat voor de kosten moeten opdraaien, vrees ik", verzucht de bouwvakker.Inbraken en diefstallen op werven zijn een heuse plaag, vernemen we uit een andere bron. "De dag van vandaag moeten we bij kostenberekeningen het verlies bij inbraak gaan verwerken", klinkt het bij een technisch calculator, die liever niet bij naam vermeld wil worden. "Deze week alleen al zijn twee van onze werven 's nachts bezocht, telkens weer met enorme schade tot gevolg. Het gaat veelal om Noord-Franse bendes die rondrijden, van werf tot werf, tot ze er eentje vinden waar ze binnen kunnen. Het is onbegonnen werk om alles hermetisch af te sluiten, het lijkt wel alsof we dweilen met de kraan open".Wie info heeft of verdachte zaken heeft gezien, kan die steeds melden bij de Politiezone Grensleie.(CLL)