Boezinge toost en smult het nieuwe jaar in

Redactie KW

Het kermiscomité had opnieuw kosten noch moeite gespaard om alle Boezingenaars de beste wensen voor 2020 toe te wensen. Een elftal standjes vulden het Katspel om de inwoners kennis te laten maken met de Boezingse specialiteiten.

Op zondag 12 januari organiseerde het kermiscomité van Boezinge voor de zesde keer ‘Boezinge Toost Toast’ op het Katspel, een wintersmulmarkt. Gezellig samenzijn, proeven van plaatselijke specialiteiten en drankjes ten voordele van de plaatselijke verenigingen is het doel van de organisatie. Verenigingen en handelaars met een Boezingse link kregen weer de kans om een centje bij te verdienen.

Björn Dubois, Joseph Vanmeenen, Adelien Wesemael, Ost Margawe, Stefaan Vanoplynes met Ties en Tiele.
Björn Dubois, Joseph Vanmeenen, Adelien Wesemael, Ost Margawe, Stefaan Vanoplynes met Ties en Tiele.© RLa

Plaatselijk burgemeester Geert Vanderjeugt, coördinator Jan Laurens, de sneeuwman en burgemeester Emmily Talpe mochten 15 nieuwe gezinnen, ingeschreven voor de happening van harte welkom heten. Ze mochten de Boezingse shampoo, een grote fles Kapittel en een bloemstuk van Casa Rika in ontvangst nemen.

Hulp van sociale media

“Ondanks de nieuwe privacy-regeling die ons belet om adresgegevens te verkrijgen, zijn we er dankzij sociale media toch in geslaagd contacten te leggen. Binnenkort zullen we het evenement evalueren en kijken wat de toekomst biedt, want wellicht zullen de rioleringswerken volgend jaar een stoorzender worden om het op deze locatie opnieuw te laten doorgaan, maar we blijven ons alvast inzetten om van ons dorp een levendige, sociale parochie te maken”, vertelt Jan Laurens van het organiserende comité. “Maar omdat koken geld kost, nodigen wij alvast iedereen uit om massaal hun kommetje klaar te zetten voor de soepverkoop op zaterdagen, 1, 8, 15 en 22 februari. Vanaf 9 uur zullen we opnieuw soep verkopen ten voordele van de jaarlijkse kermis, dit jaar van 25 tot en met 30 juli. Afhalen kan ook vanaf 11 uur in café Het Katspel voor de prijs van 3 euro per liter.

Twee nieuwe Boezingse koppeltjes. Mathieu Guillemyn en Margot Debruyne, samen met hun nieuwe buren Sielke Degraeuwe en Dylan Tubaert.
Twee nieuwe Boezingse koppeltjes. Mathieu Guillemyn en Margot Debruyne, samen met hun nieuwe buren Sielke Degraeuwe en Dylan Tubaert.© RLa

Tot 18 uur waren er kussen, wensen en goede voornemens aan de standjes van het organiserend Kermiscomité Boezinge, voetbalploeg Dreamteam Katspel, de Schuttersgilde Sint Joris, het Sint Maartencomité, het Twirling team, Samana, jeugdvereniging Boe! en diverse jonge ondernemers die een band met de parochie hebben. (RLa)

Op de smulmarkt was er ook plaats voor ondernemingen met een Boezingse link zoals Soap&Glory, een mini-onderneming van het zesde jaar handel van de Heilige Familie op initiatief van o.a. Jara Battheu uit Zuidschote. Je ziet ze hier samen met v.l.n.r achteraan Danaë Pittillioen, zus Lisa, papa Bob, nonkel Dré Bocket, tante Corinne Vervenne, Delphine Vanraes, Jens Vanhaelemeersch en vooraan mama Nancy Vervenne, Jara, Noémie Bostyn, Josefien Vanderstraete, Mathias D'Hellem, Arnaud D'Hellem en Lore Bocket.
Op de smulmarkt was er ook plaats voor ondernemingen met een Boezingse link zoals Soap&Glory, een mini-onderneming van het zesde jaar handel van de Heilige Familie op initiatief van o.a. Jara Battheu uit Zuidschote. Je ziet ze hier samen met v.l.n.r achteraan Danaë Pittillioen, zus Lisa, papa Bob, nonkel Dré Bocket, tante Corinne Vervenne, Delphine Vanraes, Jens Vanhaelemeersch en vooraan mama Nancy Vervenne, Jara, Noémie Bostyn, Josefien Vanderstraete, Mathias D’Hellem, Arnaud D’Hellem en Lore Bocket.© RLa

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.