Boezinge Kermis in light versie en dorp wordt opgefleurd met zonnebloemen

Het kermiscomité zorgt eind juli voor een afgeslankt kermisprogramma. © FB
Redactie KW

Het kermiscomité van Boezinge laat weten dat de jaarlijks kermis eind juli wel degelijk plaatsvindt, maar in afgeslankte versie. Op het programma staat een openluchtquiz, een autoloze activiteitenzondag en een dorpsfeest op donderdagavond. Zelfs de foorkramen kregen toelating om te komen.

“Veel kermiscomités organiseren niets ter vervanging van hun jaarlijkse kermis die door corona in het water valt. Wij daarentegen beslisten al snel dat we iets zouden doen tijdens onze normale kermisweek eind juli“, zegt comitélid Jan Laurens. “Met het constant bijsturen van de maatregelen en de onzekerheid werd het natuurlijk een moeilijke oefening. Anderhalve maand geleden beslisten we al om geen vuurwerk te geven omdat dat te veel volk trekt. Voor de derde keer in 91 jaar is er dus geen vuurwerk. Het straattheater werd ook meteen afgelast omdat er niet kan gerepeteerd worden.”

“Binnen ons kermiscomité waren er veel goede ideeën, maar sommige waren niet haalbaar. We moeten trouwens rekening houden met heel wat maatregelen. Daarom ook geen rommelmarkt, omdat het te omslachtig is om deze coronaproof te laten verlopen. Uiteindelijk hebben we beslist een afgeslankte versie te brengen van ons kermisprogramma, mits toestemming van het stadsbestuur dat de volkstoeloop van de evenementen moet inschatten.”

Fietszoektocht

“Zo organiseren we een wedstrijd om Boezinge op te fleuren. De week voor de kermis worden zonnebloemen uitgedeeld. De bedoeling is dat de bewoners tegen het kermisweekend hun gevel of voortuin versieren met die zonnebloemen erin verwerkt. Een jury zal beslissen wie in de prijzen valt. Van 25 juli tot 30 juli loopt er een fietszoektocht van 20 km. Inschrijvingsformulieren zijn te verkrijgen in de cafés van Boezinge”, weet Jan Laurens te melden.

Het kermisweekend wordt op zaterdag 25 juli ingezet om 16 uur met een wandelconcert van het muziek van Elverdinge. Om 19.30 uur is er een openluchtquiz (niet bij regenweer), met beperkt aantal deelnemers. Dus verplicht vooraf in te schrijven bij Jan Laurens. “Onze autoloze zondag begint vanaf 14 uur met zoals vorig jaar activiteiten in de dorpskern. Er zijn onder meer springkastelen, gekke fietsen en een boerderij belevingscaravan voorzien, een stoepkrijttekenwedstrijd met voor iedereen prijs, een fotozoektocht in het dorp (ter plaatse inschrijven), tractorrondritten en om 17 uur een optreden van de coverband Guana met Kimberly Claes uit de Dekemelelaan. Op donderdagavond gaan we tijdens een gezellig samenzijn alle prijzen uitreiken van het kermisweekend. Naast een frietkot komen er ook enkele kermiskramen”, besluit Jan Laurens.

Pop-up grill

Tijdens het kermisweekend is er ook een pop-up grill in De Zwaan, met steakformule (25 euro kermisaperitief inbegrepen), ook koude schotel, veggie of kindermenu mogelijk. Reserveren vanaf maandag 13 juli via Lut Dewulf (0475 34 19 71) voor de zaterdag om 18.30 uur of om 20 uur, of de zondag om 11.30 uur of 13 uur. (FB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier