In de pittoreske Ieperse deelgemeente werd de start geblazen van de Ypres Rally. Boezinge - tot ongenoegen van de talrijke verenigingen en ondernemers niet langer het mekka van de Historic Rally - kan evenwel terugblikken op een geslaagde start.

Na de shakedown trekt het ganse circus naar de Menenpoort. De plaatselijke organisatoren hadden evenwel alles in het werk gesteld om er toch nog een feest van te maken.

Vanaf 16 uur sijpelden de eerste wagens al binnen en werd alles in gereedheid gebracht voor een feest. De bolides kregen een laatste check-up vooraleer ze mochten aanschuiven aan het podium, dat voor de gelegenheid toch werd opgesteld.

Het lijkt alsof de Historics nooit weggeweest zijn en nooit weg zouden trekken, ondanks de vragen die op vele lippen lagen. In 2019 en/of 2020 wordt langsheen het volledig traject van de Diksmuidseweg in het centrum een dubbele riolering aangelegd, werken die ruim een jaar het dorp moeilijk toegankelijk zullen maken. Grote kopzorgen voor het organisatiecomité Ypres Historic Rally dus.

Langs het parcours van de testrit zelf stonden rijen aan te schuiven en deden de Landelijke Gilde en de KVLV goede zaken. In het dorpscentrum was het drummen voor een plaatsje aan de worsten- en dranktentjes van de plaatselijke verenigingen. Na 10 uur keerde de rust dan weer op het parcours, maar in het dorp werd nog lang nagekaart over de toekomst van de rally in Boezinge.

Het dorp laat zijn rally niet los.

(RLa)

In de pittoreske Ieperse deelgemeente werd de start geblazen van de Ypres Rally. Boezinge - tot ongenoegen van de talrijke verenigingen en ondernemers niet langer het mekka van de Historic Rally - kan evenwel terugblikken op een geslaagde start. Na de shakedown trekt het ganse circus naar de Menenpoort. De plaatselijke organisatoren hadden evenwel alles in het werk gesteld om er toch nog een feest van te maken.Vanaf 16 uur sijpelden de eerste wagens al binnen en werd alles in gereedheid gebracht voor een feest. De bolides kregen een laatste check-up vooraleer ze mochten aanschuiven aan het podium, dat voor de gelegenheid toch werd opgesteld.Het lijkt alsof de Historics nooit weggeweest zijn en nooit weg zouden trekken, ondanks de vragen die op vele lippen lagen. In 2019 en/of 2020 wordt langsheen het volledig traject van de Diksmuidseweg in het centrum een dubbele riolering aangelegd, werken die ruim een jaar het dorp moeilijk toegankelijk zullen maken. Grote kopzorgen voor het organisatiecomité Ypres Historic Rally dus. Langs het parcours van de testrit zelf stonden rijen aan te schuiven en deden de Landelijke Gilde en de KVLV goede zaken. In het dorpscentrum was het drummen voor een plaatsje aan de worsten- en dranktentjes van de plaatselijke verenigingen. Na 10 uur keerde de rust dan weer op het parcours, maar in het dorp werd nog lang nagekaart over de toekomst van de rally in Boezinge. Het dorp laat zijn rally niet los.(RLa)