Boetiek Artistiek in Vijve kleurt rood

Lukas Amez en zijn vijftig acteurs waren helemaal klaar voor een spetterend optreden. © IVD
Redactie KW

Lukas Amez organiseerde voor de vijfde keer een Boetiek Artistiek voor kinderen. Er waren workshops woord, dans, muziek en beeld rond het thema ‘rood’.

De vijftig plaatsen voor het vakantiekamp waren snel volzet. “De eerste week van de paasvakantie konden de kinderen zich uitleven in toneeltjes, zingen, dansen en enkele creatieve activiteiten met druktechnieken. De voorbije edities sloten wij onze Boetiek Artistiek altijd af met een tentoonstelling, maar dit keer werd het dus een voorstelling. De oudste kinderen voerden een toneelstukje op en de jongste lieten zich van hun beste kant zien met een aantal liedjes en bijhorende danspasjes. De persoonlijke inbreng van de kinderen was bij het toneelstukje erg groot, zij bouwden ook het decor helemaal zelf. Ik had hen enkel gezegd dat ze vooral met karton moesten werken en dat het thema uiteraard rood was. Voor de diverse workshops kreeg ik de steun van vijf monitoren van de speelpleinwerking”, vertelt Lukas Amez.

Rood lapje

Wij polsten ook even bij de kinderen zelf. “Ik deed al drie keer mee aan Boetiek Artistiek en dit keer was de leukste”, geniet Flore De Coninck. “Wij konden ons echt uitleven door te acteren in toneelstukjes en in de verschillende dansjes. Met het toneelstukje Rood Lapje konden wij aan onze ouders en grootouders tonen wat wij geleerd hadden.”

“Voor mij was het de tweede keer dat ik naar de workshops kwam”, neemt Arno Vleeschouwer over. “Waar we de vorige keer vooral knutselden, zat er nu veel meer afwisseling in door die toneelstukjes. Het was echt leuk om te doen en wij hebben het decor op het podium ook helemaal zelf mogen opbouwen. Volgende keer kom ik zeker terug.”

De apotheose was natuurlijk de voorstelling zelf die in de smaak viel bij kinderen, ouders en grootouders. “Wij zagen een erg mooie voorstelling en voor de kinderen moet het een speciale belevenis geweest zijn dat ze konden optreden en spreken voor het grote publiek”, vond opa John Dujardin. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier