Boetes voor dagjestoeristen aan de kust

Redactie KW

De politie aan de kust voert dit weekend strenge controles uit. Zo wil ze vermijden dat mensen naar de kustgemeenten afzakken om te gaan uitwaaien. Wie geen geldige reden heeft, riskeert een boete. Vrijdag zijn er zo al heel wat uitgeschreven.

De politiezone Blankenberge/Zuienkerke start zaterdagochtend met wegblokkades op alle belangrijke invalswegen. Daarnaast controleren motorrijders de duinen en is ook de federale politie te paard aanwezig. In samenwerking met de strandreddingsdiensten wordt ook een drone ingezet.

Geen waarschuwing

“Wij zullen de maatregelen strikt toepassen”, vertelt persofficier Philippe Denoyette. “Wie hier niet moet zijn, krijgt meteen een boete. Er volgt niet eerst een waarschuwing. Niet-essentiële verplaatsingen naar de kust zijn uit den boze.” Vooral voor werkgevers die de regels niet respecteren, kunnen de boetes oplopen. Vrijdag werden ook al verschillende boetes uitgeschreven. In de namiddag stond de teller op 17, en daar kwamen er ‘s avonds nog eens 15 bij. Zo hield de politie een busje met zeven Poolse werknemers tegen die op weg waren naar hun hotel. Zij moesten te voet verder, op een veilige afstand van elkaar.

Denoyette vreest dat er ook dit weekend nog heel wat hardleerse kustgangers naar Blankenberge zullen afzakken. “Onze politiezone is erg actief op sociale media. Je kan je niet voorstellen hoe creatief mensen zijn om een reden te bedenken waarom we hen toch zouden moeten doorlaten. Maar onze boodschap is duidelijk: blijf vooral thuis.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier