Boetes voor chauffeurs die instructies op kruispunt Appel negeren

foto AN
foto AN
Redactie KW

De nieuwe verkeerssituatie aan kruispunt Appel in Kortrijk zorgde de afgelopen dagen voor heel wat verwarring. De bevoegde schepen laat nu weten dat chauffeurs die de verbodsborden aan hun laars lappen en toch links inslaan, ook effectief beboet worden.

Een verkeersbord geeft duidelijk aan dat naar links afslaan, richting centrum, uit den boze is. Heel wat automobilisten trekken zich daar evenwel niets van aan. Auto’s met bestemming centrum dienen af te slaan in de Burgemeester Nolfstraat, wat toch een omweg is. Zeker voor wie al tot aan kruispunt Appel gereden is.

“Geen excuus meer”

Agenten van politiezone Vlas vatten er de afgelopen dagen dan ook geregeld post om boetes uit te schrijven. “Maar omdat de signalisatie op de rijbaan niet helemaal goed zat, zijn we daar even mee gestopt”, weet politiewoordvoerder Thomas Detavernier.

Schepen van Mobiliteit Axel weydts (SP.A) is zich bewust van beide problemen. “Die wegmarkeringen werden ondertussen aangepast, er is dus geen excuus meer om nog linksaf te slaan”, weet hij.

“De eerste dagen hebben we de politie gevraagd om waarschuwingen uit te delen. Iedereen moest nog even wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. We wisten dat het moeilijk zou worden en geven het nog even tijd, maar zullen bijsturen als dat nodig is.”

Vanaf nu boetes

“Vanaf nu worden er ook effectief boetes uitgeschreven”, vult de politiewoordvoerder nog aan. “Zeker de hardnekkige overtreders die de regels bewust negeren, zullen beboet worden. We willen niet dat er misbruik ontstaat.”

Waar de afgelopen weken en maanden nogal eens verwarring ontstond omdat de verkeerssituatie aan het kruispunt Appel geregeld veranderde, blijft die nu trouwens voor minstens twee jaar hetzelfde, tot eind 2022. (Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier