Boete wordt terugbetaald nadat flitspaal slecht ingesteld stond in Roeselare

© (foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Honderden mensen werden sinds 13 november door een fout van de politie van Roeselare onterecht geflitst op de Diksmuidsesteenweg richting Staden. De boete zal terugbetaald worden.

Na een post op de sociale media omtrent een snelheidsboete opgelopen langs de Diksmuidsesteenweg in Roeselare onderzocht de politie woensdag wat er precies verkeerd kon gelopen kon zijn. “De camera langs de Diksmuidsesteenweg, net voor het kruispunt met de Rijksweg, stond sinds 13 november verkeerd ingesteld. Op de plaats waar de camera staat mogen chauffeurs al 70 km/u rijden, terwijl de camera toen werd ingesteld op 50 km/u. Het gaat om een menselijke fout”, aldus Carl Vyncke, woordvoerder van de politiezone RIHO. Die menselijke fout brengt echter grote gevolgen met zich mee. Heel wat chauffeurs die in de richting van Staden reden werden onlangs op het punt geflitst, hoewel ze in feite niet te snel reden. “In totaal werden er al 340 vaststellingen verstuurd naar het verwerkingscentrum. Naar die chauffeurs is een boete verstuurd. 258 boetes konden we nog tegenhouden en zijn dus niet in de bus van de geflitste chauffeur belandt.” De snelheidsovertredingen werden allemaal gemeten na 13 november.

boete betwisten

Bij de politie zit men verveeld met de situatie. Na onderzoek postte de politiezone gisterenochtend op haar Facebookpagina uitleg over wat er precies is misgelopen. “Wij verontschuldigen ons voor de verkeerde registratie en de daaruit voortvloeiende ongemakken”, luidt het bij RIHO. Wie een boete ontvangt van een snelheidsovertreding langs de Diksmuidsesteenweg vanaf 13 november kan deze betwisten via www.verkeersboetes.be. Wie de boete toch al zou betaald hebben mag een mail sturen naar de politiezone RIHO met daarin de vermelding van het pv-nummer, een bewijs van betaling en de nummerplaat van het voertuig. “Wij zullen dan zorgen dat de mensen hun geld kunnen recupereren.”

Niet te snel betalen

Het was de 27-jarige Alexander Hagers uit Roeselare die de foutieve flitspaal opmerkte. Zowel hij als zijn vriendin werden langs de Diksmuidsesteenweg beboet voor overdreven snelheid. “Ik woon op vijfhonderd meter van die flitspaal. Ik weet dus heel goed hoe de situatie er werkt. Ik besefte dan ook snel dat ik niet in de fout was gegaan.” Alexander postte zijn bevinden op sociale media waarna de politie gisterenochtend een kijkje ging nemen ter plaatse. Zelf hadden hij en zijn vriendin de boetes nog niet betaald. “Op de website www.verkeersboetes.be heb ik onmiddellijk de boete betwist. Dat duurt maar vijf minuten, dus dat was eigenlijk echt geen groot werk. Laat het misschien een les zijn voor mensen die onmiddellijk hun boetes betalen vooraleer ze nagedacht hebben over de verkeerssituatie waarin ze die hebben opgelopen.” (BF)

(TD/BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier