Boete van de bib? In Kortrijk kan je die online betalen

Je hoeft niet meer zelf bij de bib langs te gaan.© AN
Je hoeft niet meer zelf bij de bib langs te gaan.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Geen excuses meer voor wie zijn boek te laat binnenbracht in de Kortrijkse bib en daardoor een boete kreeg. Vanaf nu kan je die online betalen. Dat geldt ook voor het jaarlijkse lidgeld en eventuele andere kosten. Betalen die je via de toepassing ‘Mijn Bibliotheek’.

Tot voor kort kon je enkel ter plaatse betalen tijdens de openingsuren van de (buurt)bib. Stad Kortrijk tekent nu in op de mogelijkheid om openstaande bibliotheekkosten online via Mijn Bibliotheek af te rekenen. Leners kunnen zich aanmelden via hun Mijn Bibliotheek-profiel en kunnen daar eenvoudig openstaande bedragen betalen met Bancontact. Je hebt wel de Payconiq/Bancontact-app nodig op je smartphone of een bankkaart en verificatietoestel.

Wie een online bibliotheekprofiel bij ‘Mijn Bibliotheek’ heeft, kan naast online betalen ook materialen verlengen of reserveren, het digitaal krantenarchief bekijken en digitale prentenboeken (Fundels) ontlenen. Sinds september zijn er ook e-boeken in het online aanbod.

Nog geen profiel bij Mijn Bibliotheek? Ga naar kortrijk.bibliotheek.be, klik op ’Aanmelden’ bij ‘Mijn Bibliotheek’, klik op ‘Maak een profiel’ aan en volg de verdere instructies.

“We blijven verder inzetten om de dienstverlening van onze bibliotheek te optimaliseren. Met het intekenen op het Vlaamse e-boekenplatform trokken we eerder al resoluut de kaart van digitalisering. Met deze online dienstverlening zetten we in op een nog meer klantvriendelijke manier van werken”, aldus Axel Ronse (N-VA), schepen van Cultuur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.