De zaakvoerders van de firma Plastics Recuperation en de bvba werden maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor inbreuken op de milieuwetgeving. Het bedrijf, dat plastic folies tot balen perst en kunststof vermaalt tot korrels, was zijn activiteiten in november 2013 gestart zonder over een milieuvergunning te beschikken.

"Ze werkten zonder vergunning om de kosten zo laag mogelijk te houden en zo groot mogelijke winsten te maken", zei de procureur tijdens het proces. Het openbaar ministerie vorderde daarom een verbeurdverklaring van 715.000 euro.

Volgens de advocaat van de verdediging is het een gangbare praktijk om eerst "proef te draaien" zonder vergunning alvorens die aan te vragen. Hij meende dat een straf met uitstel al een voldoende duidelijk signaal zou zijn voor een firma die al met verlies draait.

De rechter ging hier maandag op in en veroordeelde de bvba enkel tot een boete van 48.000 euro, waarvan de helft effectief. De verbeurdverklaring werd niet toegekend. De zaakvoerder kreeg een celstraf van 3 maanden met uitstel en een effectieve boete van 18.000 euro. Hij liep 15 jaar geleden al eens een veroordeling op voor exploitatie zonder vergunning.

(BELGA)

De zaakvoerders van de firma Plastics Recuperation en de bvba werden maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor inbreuken op de milieuwetgeving. Het bedrijf, dat plastic folies tot balen perst en kunststof vermaalt tot korrels, was zijn activiteiten in november 2013 gestart zonder over een milieuvergunning te beschikken. "Ze werkten zonder vergunning om de kosten zo laag mogelijk te houden en zo groot mogelijke winsten te maken", zei de procureur tijdens het proces. Het openbaar ministerie vorderde daarom een verbeurdverklaring van 715.000 euro. Volgens de advocaat van de verdediging is het een gangbare praktijk om eerst "proef te draaien" zonder vergunning alvorens die aan te vragen. Hij meende dat een straf met uitstel al een voldoende duidelijk signaal zou zijn voor een firma die al met verlies draait. De rechter ging hier maandag op in en veroordeelde de bvba enkel tot een boete van 48.000 euro, waarvan de helft effectief. De verbeurdverklaring werd niet toegekend. De zaakvoerder kreeg een celstraf van 3 maanden met uitstel en een effectieve boete van 18.000 euro. Hij liep 15 jaar geleden al eens een veroordeling op voor exploitatie zonder vergunning.(BELGA)