Boete van 32.000 euro voor gesjoemel met ‘natuurlijke’ erectiepillen

Een Nederlander (68) uit Roeselare, werd door de rechter in Ieper veroordeeld tot een boete van 32.000 euro voor gesjoemel met erectiestimulerende middelen. De man bood erectiepillen aan als natuurlijke producten, maar er bleken toch geneesmiddelen in te zitten, wat niet mag.

Het dossier werd opgestart na een melding uit Frankrijk, waar een vals natuurproduct tegen erectieproblemen werd verkocht. De federale dienst Volksgezondheid kwam na onderzoek tot de conclusie dat de producten waren verkocht door L.V.G. uit Roeselare en voerde een huiszoeking uit bij de man. Daarbij werden producten in beslag genomen, waarbij ook zaken die niet buiten de apotheek mogen worden verkocht. Het ging om zogenaamde natuurlijke producten, waar toch medicijnen instopten, wat natuurlijk niet mag.

Op de rechtbank van Ieper noemde de aanklager de beklaagde een hardnekkige recidivist, want hij werd eerder al veroordeeld in Nederland en in Kortrijk voorgelijkaardige feiten. De Nederlander beweerde dat hij niet wist wat het product bevatte dat in Frankrijk was aangetroffen. “Ach, die man is heel geslepen en weet heel goed wat hij verkoopt”, aldus de openbare aanklager. De rechter veroordeelde de Nederlander tot een celstraf van 6 maanden met uitstel en een geldboete van 32.000 euro, waarvan de helft met uitstel. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.