Boerenpaarden en tractoren centraal op hoevefeesten in Waregem

Op zondag 15 september organiseert de Waregemse afdeling van de Landelijke Gilde de jaarlijkse hoevefeesten op de Sint-Jansboerderij Debaere-Polfliet in de Spitaalstraat.

© PPW

Bestuurslid Christiaan Schellaert (67) viert dit jaar zijn 40 jaar lidmaatschap. “Net zoals de meeste leden van onze Waregemse Landelijke Gilde was ik ook eerst lid van de KLJ (Koninklijke Landelijke Jeugd, red). Binnen het bestuur sta ik vooral in voor de organisatie van diverse activiteiten. We tellen zo’n 180 leden.”

De hoevefeesten vinden jaarlijks plaats. “We ‘toeren’ rond bij de nog bestaande boerderijen en landbouwbedrijven”, verduidelijkt Christiaan. “Door de geografische spreiding is dit vooral in Waregem zelf. Ook Sint-Eloois-Vijve en Desselgem komen aan bod en dit jaar is Nieuwenhove aan de beurt. De dag zelf verwelkomen we zo’n 500 leden en sympathisanten. Iedereen is welkom.”

Misviering

Na de misviering in de kerk van Nieuwenhove vindt op het kerkplein de traditionele tractorwijding plaats. Dé attractie is de jaarlijkse behendigheidsproef met boerenpaarden waarbij de verstandhouding tussen paard en mentor centraal staat. Voor de kinderen is er grime en staat een springkastelendorp opgesteld. (PPW)

Alle info: 0478 38 64 80. Voor de barbecue betalen volwassenen 16 euro, kinderen 12 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.