Boerenmarkt steunt lokale horeca met tombola voor restaurantbonnen

Het boerenmarktbestuur wil de Tieltse horeca een hart onder de riem steken.© foto TVW
Het boerenmarktbestuur wil de Tieltse horeca een hart onder de riem steken.© foto TVW
Redactie KW

De Tieltse boerenmarkt steunt de lokale horecazaken in hun lockdown. Gedurende vier weken in april wordt van zowat elk Tielts restaurant een waardebon van 25 euro verloot. Na een maand zal dat liefst 25 winnaars opleveren.

De boeken tijdelijk moeten sluiten: de standhouders van de Tieltse boerenmarkt kunnen erover meespreken, want vorig jaar werden ze door corona negen weken van hun vaste standplaats verbannen. Toch bezorgden de onvoorziene omstandigheden de korte keten een boost van formaat. “Omdat menig restauranthouder bij ons verse producten aan eerlijke prijzen komt kopen, willen we de Tieltse horeca in deze moeilijke periode een duwtje in de rug geven”, zegt Baziel De Zutter van het boerenmarktbestuur.

Vijf stempels nodig

Vanaf zaterdag 3 april krijgt elke klant bij een aankoop van om het even welk bedrag een stempel op zijn of haar spaarkaart. “Wanneer de klant vijf stempels van vijf verschillende kramen heeft, gaat de spaarkaart in onze tombola. De zaterdag nadien zal een onschuldige hand pijltjes naar een dartsbord gooien om een zevental winnaars aan te duiden.”

De boerenmarkt hoopt bekende Tieltenaren voor zijn kar te spannen als gelegenheidsdartsspeler en probeert ook minister Hilde Crevits te strikken. “De winnaars, 25 in totaal, kunnen hun bon van 25 euro gebruiken om afhaalgerechten te kopen in de restaurants of er een hapje mee gaan eten als ze de deuren weer mogen openen.”

Nieuwe klanten lokken

De Zutter beseft dat de actie voor de horeca voor een symbolische waarde heeft. “Door overal een bon van 25 euro te kopen, gaan wij de crisis niet oplossen. Maar we denken dat de winnaars met meerdere personen hun prijs zullen valideren.”

De boerenmarkt hoopt met het nobele initiatief ook nieuwe klanten aan te trekken. “In deze tijden is er geen gezonder alternatief dan je boodschappen in de buitenlucht te doen. Klanten van de boerenmarkt weten ongetwijfeld dat ze hun restafval met de helft kunnen doen dalen. Ook het milieu kan er dus maar mee gebaat zijn.”

Het boerenmarktbestuur geeft nog aan dat de actie geen vrijbrief is om de coronamaatregelen niet te respecteren. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.