Boerenkermis met magie, vuur én Italiaanse avond op De Mote-Molenmeersen

Tijdens Zotte Maandag zette men op het middenplein van de Molenmeersen de grote feesttent op. Gelukkig waren er veel helpers. © MV
Redactie KW

Het weekend na de vijfdaagse Zomerkermis is er nu Boerenkermis op wijk De Mote-Molenmeersen. De kermis bestaat al sedert 1976. Vrijdagavond is er een spannende tover- en vuurshow. Zaterdag is er dan een Italiaanse avond.

Door Erik De Block

Vrijdag 23 augustus vanaf 14 uur is er een koffietafel voor de 50-plussers van de wijk en aanpalende straten. Er is voor het vijfde jaar op rij een optreden van Jan Wuytens uit Passendale. “Dat is elk jaar goed en mensen horen dat graag”, aldus voorzitter Frank Vandekerckhove van de vzw Feestkomiteit Boerenkermis. “Alle 50-plussers zijn welkom en betalen vijf euro.”

Vanaf 14 uur is er het minivoetbaltornooi ‘Ivan Gryon’ met vier jeugdploegen. Vanaf 17.30 uur is er een variété show met Animolly. “Hij komt uit het verre Lommel in Limburg, hij imiteert onder meer André van Duin”, zegt Frank. “Er zal ambiance zijn met deze band- en showparodie.”

Vuurspuwer

Voor de vierde keer op rij treedt dansgroep Rouge om 19 uur op. Vanaf 20 uur is er voor de eerste keer een tovershow. Christoon en Mondy komen uit Sint-Eloois-Winkel. Een uur later is er dan een vuurshow. “Met een vuurspuwer”, zegt Frank Vandekerckhove. “Vroeger organiseerden we op zondagavond een vuurwerk. Vorig jaar deden we dat niet wegens het gevaar door de droogte.”

Zaterdag gaat er vanaf 7 uur een rommelmarkt door. Deelname is gratis, geen inschrijving vooraf nodig. Om 8 uur start de vijftiende Mote-Molentocht, in samenwerking met de Wervikse Wandelsportvereniging. Je kan inschrijven tot 15 uur.

Om 10 uur vangt het minivoetbaltornooi ‘Wisselbeker Danny Vantomme’ aan. Er zijn acht ploegen ingeschreven. “In de toekomst gaan we dat anders organiseren”, zegt Frank Vandekerckhove. “We gaan het tornooi niet afschaffen, maar kiezen voor een andere datum. Een weekend in juni is een optie.”

Vanaf 13 uur is er weer een petanquetoernooi, al jarenlang een traditie. “Vorig jaar was dat geen succes want er waren maar vijftien duo’s”, zegt de voorzitter. “Om 13 uur is er nu ook een dartstornooi voor iedereen. Vroeger organiseerden we dat al eens en viel dat mee.”

Rond 21 uur is er een Italiaanse avond met vj Steve. “Hij komt uit Limburg. Er zal ook een videoprojectie zijn en mensen kunnen een nummer aanvragen”, zegt Frank. “Onze dames zorgen voor Italiaanse versnaperingen.”

Zondag kan je vanaf 11 uur genieten van een aperitief en een optreden van het duo JB Jackson. ‘s Middags wordt het aanschuiven voor beenhesp. Volwassenen betalen 16 euro, consumptie inbegrepen. Je kan ook genieten van koffie met gebak. Om 13 uur is er een optreden van De Graeve Brothiers.

Clown Arjoentje

De kinderen kunnen zich vanaf 13 uur laten grimeren. Om 15.30 uur treedt voor het tweede jaar op rij de jonge clown Arjoentje uit Dadizele op. “We waren daar vorig jaar zeer tevreden over en dus komt hij nu terug”, aldus Frank.

De discodanswedstrijd voor de jeugd (17.30 uur) is een klassieker tijdens Boerenkermis. Daarna zorgt dj Jona vanaf 19.30 uur voor een afterparty.

Philip Dhondt en Gisèle Platteeuw blijven de wijkburgemeester en -burgemeesteres. De organisatoren danken alvast alle medewerkers en sponsors. In de wijk en aanpalende straten is een mooie brochure op 1.500 exemplaren verspreid.

“Financieel blijft de organisatie nog doenbaar”, zegt Frank uit de Oude Beselarestraat. “Er is niet alleen de kostprijs voor het huren van de feesttent. Zo betalen we 550 euro voor de billijke vergoeding en dat is toch zeer veel. In onze brochure staan ongeveer 75 adverteerders. We houden de prijzen voor een advertentie beperkt en daardoor zien de mensen het sneller zitten om ons te steunen.”


Boerenkermis, op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier