De landbouworganisatie wil die beelden via haar socialemediakanalen verder verspreiden om aan te tonen hoe het er werkelijk aan toe gaat op landbouwbedrijven.

Begin november toonde de dierenrechtenorganisatie Animal Rights schokkende beelden van kippen op een eierbedrijf in Wingene. Het clandestiene filmpje toonde dode, zieke en gewonde dieren. Midden september liet Vlaams minister Ben Weyts een slachthuis in Izegem gedurende twee weken sluiten nadat dezelfde organisatie hiervan beelden de wereld had rondgestuurd.

"Met deze campagne vragen we aandacht voor de inspanningen die veetelers dag in, dag uit doen om het welzijn van hun dieren te garanderen. Landbouwers dragen al eeuwen zorg voor het welzijn van hun dieren, want als het goed gaat met de dieren in de stal levert dat ook voor hen arbeidsvreugde op", aldus de Boerenbond die deze boodschap verder wil uitdragen aan de hand van foto's of filmpjes van veehouders.

In een reactie op de beelden uit Wingene had Boerenbond-voorzitster Sonja De Becker opgemerkt 'dat het niet correct is om een hele sector af te rekenen op illegaal bij nacht gedraaide beelden die niet representatief zijn voor de sector. Dat is een kaakslag is in het gezicht van elke veehouder die dag in, dag uit met zijn dieren begaan is', aldus De Becker.

(BELGA)

De landbouworganisatie wil die beelden via haar socialemediakanalen verder verspreiden om aan te tonen hoe het er werkelijk aan toe gaat op landbouwbedrijven. Begin november toonde de dierenrechtenorganisatie Animal Rights schokkende beelden van kippen op een eierbedrijf in Wingene. Het clandestiene filmpje toonde dode, zieke en gewonde dieren. Midden september liet Vlaams minister Ben Weyts een slachthuis in Izegem gedurende twee weken sluiten nadat dezelfde organisatie hiervan beelden de wereld had rondgestuurd."Met deze campagne vragen we aandacht voor de inspanningen die veetelers dag in, dag uit doen om het welzijn van hun dieren te garanderen. Landbouwers dragen al eeuwen zorg voor het welzijn van hun dieren, want als het goed gaat met de dieren in de stal levert dat ook voor hen arbeidsvreugde op", aldus de Boerenbond die deze boodschap verder wil uitdragen aan de hand van foto's of filmpjes van veehouders.In een reactie op de beelden uit Wingene had Boerenbond-voorzitster Sonja De Becker opgemerkt 'dat het niet correct is om een hele sector af te rekenen op illegaal bij nacht gedraaide beelden die niet representatief zijn voor de sector. Dat is een kaakslag is in het gezicht van elke veehouder die dag in, dag uit met zijn dieren begaan is', aldus De Becker. (BELGA)