De organisatie benadrukt donderdag dat de wetgeving rond dierenwelzijn opgevolgd moet worden.

In de beelden van Animal Rights is onder meer te zien hoe de kuikens in een Tieltse broeierij meteen gekeurd worden wanneer ze uit het ei komen. Van sommige kuikens die ongeschikt worden geacht, omdat ze bijvoorbeeld te klein zijn of afwijkingen vertonen, wordt de nek gebroken. Andere kuikens worden dan weer verdronken in een emmer water of belanden levend in een afvalcontainer.

"De bewust uitgeselecteerde beelden tonen handelingen en feiten die in strijd zijn met de wetgeving rond dierenwelzijn en dus onaanvaardbaar zijn. Ze staan in schril contrast met wat gangbaar is in de sector", zegt de Boerenbond.

Sonja De Becker, de voorzitter van de Boerenbond, roept iedereen die actief is in de veehouderij op zich aan de regelgeving te houden, 'dit in het belang van elk dier, in het belang van de veehouderij en wie er actief in is'. "Controle, en indien nodig sanctionering bij overtreding, moet ervoor zorgen dat de wetgeving opgevolgd wordt, dit in het belang van de dieren, de producenten en de ganse sector. De sanctionering moet in verhouding zijn tot de overtreding zodat die resulteert in gedragswijziging waar nodig."

(BELGA)

De organisatie benadrukt donderdag dat de wetgeving rond dierenwelzijn opgevolgd moet worden.In de beelden van Animal Rights is onder meer te zien hoe de kuikens in een Tieltse broeierij meteen gekeurd worden wanneer ze uit het ei komen. Van sommige kuikens die ongeschikt worden geacht, omdat ze bijvoorbeeld te klein zijn of afwijkingen vertonen, wordt de nek gebroken. Andere kuikens worden dan weer verdronken in een emmer water of belanden levend in een afvalcontainer. "De bewust uitgeselecteerde beelden tonen handelingen en feiten die in strijd zijn met de wetgeving rond dierenwelzijn en dus onaanvaardbaar zijn. Ze staan in schril contrast met wat gangbaar is in de sector", zegt de Boerenbond.Sonja De Becker, de voorzitter van de Boerenbond, roept iedereen die actief is in de veehouderij op zich aan de regelgeving te houden, 'dit in het belang van elk dier, in het belang van de veehouderij en wie er actief in is'. "Controle, en indien nodig sanctionering bij overtreding, moet ervoor zorgen dat de wetgeving opgevolgd wordt, dit in het belang van de dieren, de producenten en de ganse sector. De sanctionering moet in verhouding zijn tot de overtreding zodat die resulteert in gedragswijziging waar nodig."(BELGA)