Boerderij in Sint-Denijs organiseert… pompoendag!

Redactie KW

Op Halloween is het nog even wachten, maar zaterdag kunnen de liefhebbers alvast naar Zwevegem om de pompoen in al zijn facetten te ontdekken.

Zaterdag organiseert men op de boerderij van Catherine Willaert een heuse pompoendag.

Catherine Willaert (54) woont op een idyllische hoeve in de Drielindenstraat in Sint-Denijs. Ze studeerde bijna 35 jaar terug af als regentes huishoudkunde. “Na twee jaar lesgeven, besloot ik om mijn man te helpen op het landbouwbedrijf.”

Op het bedrijf werden vooral groenten geteeld voor de diepvriesindustrie, tot vorig jaar haar man overleed. “Ik stond voor een moeilijke keuze, maar besloot toch het bedrijf alleen voort te zetten. Wel werken we kleinschaliger en hebben vooral suikerbieten en aardappelen op het veld staan. Daar is minder werk aan.”

Anderzijds heeft Catherine nu een veld van zo’n 1 hectare met pompoenen. “Deze dienen voor de thuisverkoop. Ik heb immers op de boerderij een hoevewinkel en een automaat, waar diverse groenten en eieren verkocht worden.”

Op zaterdag 23 september organiseert men op de hoeve een heuse pompoendag. “Er zal heel wat te zien en te beleven vallen. Zo zijn er drie workshops ‘pompoencreatie op rabarberblad’, die al volzet zijn. Daarnaast kunnen kinderen ook gratis pompoenen schilderen en is er uiteraard pompoensoep te krijgen.”

(GVH)

De pompoendag is van 10 tot 18 uur in de Drielindenstraat 3 in Sint-Denijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier