Boer Willem van het Bokkeslot prijkt nu ook op bierflesjes

Het is eerder onschuldig tot stand gekomen, maar het belooft iets moois te worden. De alom gekende boer Willem van het Bokkeslot in Deerlijk verbindt zijn naam aan een artisanaal gebrouwen blond biertje.

Boer Willem prijkt met zijn hoed op de bierflesjes. Frederik, Philip en Koen proeven graag mee.© foto MVD
Boer Willem prijkt met zijn hoed op de bierflesjes. Frederik, Philip en Koen proeven graag mee.© foto MVD

Koen Villers, Frederiek Hellyn en Filip Hellyn slaan de handen in elkaar en starten met een biertje waarvan er nu al 1.000 liter klaar is. Koen: “Tien jaar geleden startte ik met thuis bier te brouwen. Na een opleiding in 2015 als artisanaal bierbrouwer werd het ernstiger, maar het bleef beperkt tot 20 liter per brouwsel.”

Ondertussen bleef Koen op een creatieve manier brouwmengsels maken. “Meer dan 40 mengsels en ik liet telkens vrienden proeven om hun gedacht zeggen. Na veel selecteren bleven er twee over en één daarvan wil ik nu samen met Frederiek en Filip commercialiseren.”

Voor het vinden van een biernaam werd gedacht aan boer Willem. De initiatiefnemers waren vele uren op de festiviteiten van het Bokkeslot en steunen graag de werking. Filip: “Veel werd er niet over gediscuteerd. Boer Willem staat op de fles en op de kleine houten bakken. De vergoeding voor de kinderboerderij is afgesproken.”

Frederiek: “Wij stellen de eerste flesjes voor in de stallen van Willem. Wij hebben een eigen firma opgericht en de bestellingen gebeuren via onze webshop www.badkuipbrouwers.be . Gratis levering is er in Deerlijk en Harelbeke.” (MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.