Raf werd zondagmorgen verwittigd door een kennis die had gezien dat de deur open stond. De zaak is namelijk gesloten door de maatregelen om het coronavirus in te dijken. Ook de politie was al onderweg en deed de vaststellingen. "Vorig jaar werden we ook al het slachtoffer van een inbraak. Het heeft geen zin in te breken, want er blijft nooit geld achter. Hou ermee op dus. Hier valt niets te rapen. Wel lopen de kosten weer op tot in de honderden euro's om de deur te herstellen en een nieuwe elektronische kassa te kopen", zucht Bronselaer.

"Dit is heel zuur. We zijn niet alleen een boekencafé, maar ook een inclusieproject. Wij hebben 25 vrijwilligers uit alle hoeken van de maatschappij, zoals mensen met een taalachterstand, een handicap of een sociale stoornis. De bedoeling is hen te laten integreren en aan het werk te zetten. Dat men een organisatie viseert die de mensen wil helpen, vind ik erg laag bij de grond", besluit Bronselaer. De organisatie zet zich in tijden van lockdown ook in voor de zwakkeren en ouderen in onze maatschappij. Lees er meer over op leeshuus.be. (BB)

Raf werd zondagmorgen verwittigd door een kennis die had gezien dat de deur open stond. De zaak is namelijk gesloten door de maatregelen om het coronavirus in te dijken. Ook de politie was al onderweg en deed de vaststellingen. "Vorig jaar werden we ook al het slachtoffer van een inbraak. Het heeft geen zin in te breken, want er blijft nooit geld achter. Hou ermee op dus. Hier valt niets te rapen. Wel lopen de kosten weer op tot in de honderden euro's om de deur te herstellen en een nieuwe elektronische kassa te kopen", zucht Bronselaer."Dit is heel zuur. We zijn niet alleen een boekencafé, maar ook een inclusieproject. Wij hebben 25 vrijwilligers uit alle hoeken van de maatschappij, zoals mensen met een taalachterstand, een handicap of een sociale stoornis. De bedoeling is hen te laten integreren en aan het werk te zetten. Dat men een organisatie viseert die de mensen wil helpen, vind ik erg laag bij de grond", besluit Bronselaer. De organisatie zet zich in tijden van lockdown ook in voor de zwakkeren en ouderen in onze maatschappij. Lees er meer over op leeshuus.be. (BB)