Boek van bootjesman Maurice getekend door Japanse keizer

Maurice Michielsens. © Davy Coghe
Redactie KW

Een Japanse toeriste ontdekte in Maurice Michielsens’ verzameling de handtekening van de Japanse keizer. De bekende bootjesman verzamelt al vijftig jaar handtekeningen.

Sinds de jaren 60 houdt de 81-jarige bootjesman Maurice Michielsens een boek bij dat hij door regeringsleiders en bekenden laat handtekenen. Dat doen ze vlak voor het instappen in zijn toeristenbootje. Daarna doen ze een rondvaart over de Brugse Reien. Zo heeft hij een hele handtekeningencollectie aangelegd. Toch was Maurice verbaasd toen een Japanner in zijn boek de handtekening van de kersverse Japanse keizer herkende. “Ik geraak er zelf niet echt aan uit”, wijst Maurice naar de Japanse tekens. “Maar blijkbaar heeft de Japanse keizer mijn boek tijdens zijn studentenperiode getekend.”

Maurice Michielsens heeft in zijn boek ook de handtekening van de nieuwe Japanse keizer.
Maurice Michielsens heeft in zijn boek ook de handtekening van de nieuwe Japanse keizer.© Davy Coghe

“Ook mevrouw Poetin, Willy Brandt, scheidsrechter Culina en tal van koningen vind je terug in mijn boek”, vervolgt Maurice. “Als ik van mijn zoon hoor dat er opnieuw koningsvolk zal komen, dan ga ik naar Brugge en zit ik mee in het bootje.”

Koning Albert II

Maurice geniet ervan om mensen van status te ontmoeten, al gedraagt hij zich dan niet anders. “Zulke mensen hebben het liefst dat je je normaal gedraagt. Daar heb ik zelf ook het meeste aan. Zo herinner ik mijn ontmoeting met Koning Albert II op het terras van het Carlton Hotel. Hij herkende me van de bootvaarten. Hij was vriendelijk en kwam naar me toe. We hadden een raakvlak: ik had twee hartoperaties gehad, hij één”, lacht Maurice. (Yob Hillewaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier