Boek Honderd Historische Roeselarenaars officieel voorgesteld

In kledingzaak Deleye werd het boek Honderd Historische Roeselarenaars officieel voorgesteld. Het is het slot van een trilogie met in totaal 300 portretten van Roeselarenaars.

Zittend hebben we van links naar rechts Elise Vanhecke, Johan Vergote, Marieke Debusschere, Johan Vergote en Ignace Vanhoorne. Staand Charlotte Degezelle, Bart Crabbe, Koen Kerkaert, Stefaan Beel, Justine Pillaert, Thomas Dubois en Vincent Vanhoorne. © (foto JCR)

Driehonderd Roeselarenaars kregen de afgelopen drie jaar een plaatsje binnen HHR, de Honderd Heerlijke, de Honderd Herkenbare en de Honderd Historische Roeselarenaars. Dit jaar was het de beurt aan de historische Roeselarenaars. Stadsgenoten die overleden zijn, maar zich toch op een of andere manier onsterfelijk hebben gemaakt in de Rodenbachstad.

De uiteindelijke selectie is heel divers, van Albrecht Rodenbach tot Marie-Louise De Meester en van Roger Noyez tot Etienne Platteeuw. Het is geen Wikipedia-in-boek geworden. De figuren worden geportretteerd via getuigenissen van mensen die hen gekend hebben of die er veel over weten, in het geval van lang geleden stadsgenoten.

Het boek werd dinsdagavond met succes voorgesteld in aanwezigheid van 175 Roeselarenaars, allemaal op een of andere manier verbonden met het boek of een Historische Roeselarenaar.

Met de verkoop van het boek steunt de Gilde der Erepoorters twee sociale doelen: de vzw Onze Kinderen waarvan Jozef Camerlynck de stichter was, en een project van het Mannahuis waarvan deken Godfried Oost de stichter was. Beide figuren zijn trouwens in het boek opgenomen.

Het boek is vanaf woensdag 4 december verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel, De Zondvloed, Deleye en AD Delhaize voor 26,95 euro. De eerste twee delen, de Honderd Heerlijke en Honderd Herkenbare Roeselarenaars, zijn ook nog verkrijgbaar. Het eerste deel Honderd Heerlijke Roeselarenaars kost slechts 15 euro.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.