Vanaf nu mogen meteen 206 jonge West-Vlamingen zich met ‘Kinderkrak’ laten aanspreken. © Getty Images
Bart Casteleyn
Bart Casteleyn Hoofdredacteur KW

Boeie, dus. Ken je die uitdrukking al? De jeugd van tegenwoordig gebruikt het om subtiel duidelijk te maken dat iets hen niet zo heel erg boeit. Ik kende het al want, euh, … ik hoor het af en toe thuis. De zoon van zeven zwijgt nog zedig als een mededeling van zijn vader hem niet meteen interesseert, maar de dochter van bijna elf durft dan al eens uit te pakken met hét kinderwoord van 2018. (En met bijpassende oogrol.)

Maar soit. Begin maart kwam ik thuis met iets wat ze niet ‘boeie’, maar ‘boeiend’ vond. Een pak affiches op de keukentafel leerden haar dat de krant van haar vader Kinderkraks zocht. ‘Kinderen tussen de 6 en 16 jaar die zich het afgelopen schooljaar enthousiast ingezet hebben voor een ander, of die iets uitzonderlijk hebben gepresteerd’, zo las ze luidop. Na een paar gerichte vragen gaf ze ons meteen ook de allereerste tips, live in onze keuken. ‘Elloïse moet zeker Kinderkrak worden. En Nora en Lizan ook! Mag dat, papa?!’

Vanaf nu mogen 206 jonge West-Vlamingen zich met ‘Kinderkrak’ laten aanspreken

Uiteraard mocht dat. En niet alleen Lola Casteleyn, maar ook heel wat andere kleine en grote mensen bezorgden ons enthousiast een hoop namen van kinderen die de eretitel verdienen. Zo kunnen wij vandaag officieel de allereerste Kinderkraks ooit voorstellen.

Veertien jaar lang al bekronen wij in elke West-Vlaamse gemeente dé Krak. Dat maakt dat hier al 938 mensen rondlopen die zich officieel zo mogen noemen. Vanaf nu mogen meteen 206 jonge West-Vlamingen zich met ‘Kinderkrak’ laten aanspreken. En meer dan terecht…

Wij zijn enorm preus dat wij KW mogen vullen met hun verhalen. Deze jonge helden verdienen dat ook. Ze zijn het levende bewijs dat West-Vlaanderen een straffe provincie is. Toch!

Tot slot wil ik Elloïse, Nora, Lizan en alle anderen proficiat wensen. Blijf inspireren, blijf… boeien!

Reageren? bart.casteleyn@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.