Bob Savenberg : “Dat doet zoveel deugd”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Toen hij na 22 jaar zijn muzikale stilte doorbrak, was hij behoorlijk zenuwachtig, maar twee weken na de release van ‘Liefde van mijn leven’ staat Bob Savenberg al op #28 in De Vlaamse Ultratop 50.

“Amai, het doet écht deugd, de steun die ik krijg van de media en het publiek. Blijkbaar zijn de mensen mij na al die jaren nog niet vergeten (lacht). Ik vind het vooral ook plezant en motiverend voor de mensen die mij in dit verhaal omringen. Mijn kameraad en medesongwriter Yannic Fonderie, en de jonge wolven Manu Huylebroeck en Bram Van den Berghe die mij begeleiden en meespelen tijdens mijn theatertournee. Vanaf begin november kunnen de culturele centra ‘Van ‘Brandweer’ tot ‘Swentibold’, de verhalen achter de liedjes’ boeken en dan is het de bedoeling dat we van januari tot maart 2022 gaan spelen. Het zijn speciale tijden om iets nieuw te lanceren. Ik plak er geen aantallen op, maar het boekingskantoor vertelde me onlangs dat er toch al behoorlijk wat aandacht is.”

Met ‘Liefde van mijn leven’ pleziert Bob Savenberg niet alleen muziekminnend Vlaanderen, ook zijn dochter Jade, die voor een stuk mee de aanleiding vormde voor zijn muzikale comeback, is trots op haar vader. “Het was inderdaad mijn jongste dochter die mij vroeg waarom ik destijds gestopt bent met muziek maken. Net omdat ik er geen antwoord kon op geven, ben ik er over beginnen nadenken en ontdekte ik dat je eigenlijk nooit ‘te oud’ bent om te gaan spelen. Volgend jaar word ik zestig, maar op energetisch vlak en mentaal voel ik mij een prille dertiger (lacht). Met mijn kinderen gaat het goed. Iedereen is gezond, dus deze alleenstaande papa voelt zich meer dan ooit goed in zijn vel. Vroeger was het wel eens anders, maar ik durf gerust toegeven dat ik eindelijk mijn rust en mijn draai heb gevonden, en de ‘Liefde van mijn leven’ opnieuw ontdekt heb in de vorm van mijn piano en mijn onvoorwaardelijke liefde voor muziek. Heerlijk !” (PADI)

Bob Savenberg :

‘Liefde van mijn leven’ van Bob Savenberg is nu digitaal beschikbaar en verschenen op het H.K.M-label van Hans Kusters. Voor meer info en de boekingen van de theatertournee, kan je terecht op www.maandacht.be

https://www.youtube.com/watch?v=b2bP7MNn28M

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier