Bo Vandermeulen is tevreden met tot nog toe behaalde resultaten en kijkt uit naar Belgisch kampioenschap: “Een podiumplaats lijkt me wel haalbaar”

Bo Vandermeulen. (foto RR)
Redactie KW

Vorig jaar is Bo Vandermeulen – na enkele jaren pauze – herbegonnen met crossen. Het veldritseizoen is nu weer volop aan de gang en de 23-jarige studente kinesitherapie heeft alvast niet te klagen.

Momenteel staat Bo op de vierde plaats in het klassement van de LRC, na een aantal tweede, derde en vierde plaatsen en ze is daar best tevreden mee.

Plezier primeert

“Ik mag gerust zeggen dat ik tevreden ben met de resultaten die ik behaal. Sinds deze zomer werk ik samen met een trainer, Abram Stockman, en ik heb wel de indruk dat het daardoor nog wat beter gaat, maar sowieso blijft plezier het belangrijkste. Specifieke doelen heb ik niet vooropgesteld, ik probeer van elke cross het beste te maken. Meestal is mijn wedstrijd geslaagd als ik een podiumplaats in de wacht kan slepen.

1 procent kans

Zondag staat ze aan de start in Aalter, waar het Belgisch kampioenschap van de LRC doorgaat. In tegenstelling tot afgelopen weekend wordt dat een eerder technische cross en dat ligt de studente kinesitherapie aan Universiteit Gent een stuk beter. “Draaien en keren is veel beter dan een cross waar het puur op kracht aankomt. Afgelopen weekend was Arc-Wattripont zo’n machtcross en daarin moet ik gewoon wat onderdoen tegenover de rest. Een vierde stek was het hoogst haalbare. Of ik dit weekend kans maak op de nationale titel? Misschien 1 procent. Er zou al iets grondig mis moeten gaan met topfavoriete Brenda Goessens. Een podiumplaats daarentegen zou mooi zijn en lijkt me wel haalbaar.”

Geen avondcross

“Het is trouwens jammer dat de avondcross in Vichte, die volgend weekend zou plaatsvinden, afgelast is. Ook dat zou een heel mooie omloop voor mij geweest zijn.”

Cycling Vlaanderen

De Harelbeekse dame elite zal deze winter ook af en toe in crossen van Cycling Vlaanderen te zien zijn, maar dat zal eerder uitzondering dan de regel zijn. “In principe rijd ik zo veel mogelijk bij de LRC. Enkel wanneer er bijvoorbeeld een weekend geen cross is, of er is een heel mooie cross van Cycling Vlaanderen dichtbij, kan ik daar eens van afwijken”, aldus Bo. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.